Papirflyvning er meget sværere, end det ser ud til


Af Kirsten Moth

DM i papirflyvning på Danmarks Tekniske Museum i Helsingør er en disciplin, som tiltrækker både børn og voksne.

PAPIRFLY: Det er meget sværere, end det lige ser ud til. Faktisk er det uhyre svært at få et papirfly ud på en flyvetur, der er længere end 20 meter.

Sidste år blev der dog sat en ny danmarksrekord, da 10-årige Nikolaj Brandt fik sit eget foldede fly ud på 27,14 meter. Om rekorden bliver slået i år, vil vise sig, når alle flyvninger er registreret efter weekendens danmarksmesterskaber i papirflyvning på Danmarks Tekniske Museum i Helsingør.

Man kan stille op i to discipliner: den længste flyvning og det bedst designede fly. Og det er der mange, der har mod på. Sidste år sad næsten 1000 gæster og foldede fly i Helsingør i kampen om den bedste placering.

– Vi har allesammen i vores liv kastet med et papirfly. De fleste har også prøvet at folde et. I skolen eller hjemme ved spisebordet. Vi er helt nede i noget basalt, for alle kan jo få et stykke A4-papir i hænderne. Men sagen er den, at der går virkelig megen videnskab ind i dygtig papirfly-foldning. For at opnå de store distancer skal man præstere både god folde- og kasteteknik, siger museumsinspektør og papirflysentusiast Jacob Thorek Jensen, Danmarks Tekniske Museum.

Hans udsagn understreges af den internationale rekord, der blev sat i USA i 2012 af et papirfly, der fløj imponerende 99,14 meter.

– Men manden havde også brugt tre år på at udvikle sin teknik, smiler museumsinspektøren, der tror, at gæsterne på museet netop i Helsingør kan blive inspireret af omgivelserne. Museet råder over en flot og eksklusiv af fly, der repræsenterer hele flyets histoprie fra Ellehammers fly fra 1906 til astronaut Andreas Mogensens rumkapsel.

Artiklen sidst ændret: 3. oktober 2018 12:04

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018