Politiet har nedlagt forbud mod Loyal to Familia - og i Helsingør. (Foto: Lars Johannessen)

Af Niels Berg

LTF er nu forbudt – også i Helsingør

https://www.kunstnershoppen.dk/

HELSINGØR: Fra i dag må medlemmer af banden Loyal to Familia (LTF) ikke længere optræde på gader og stræder iført trøjer med bandens mærke. Rigsadvokaten har givet Københavns Politi bemyndigelse til at beslutte om, der er grundlag for administrativt at nedlægge et landsdækkende og foreløbigt forbud mod banden.
Anklagemyndigheden i Københavns Politi har vurderet, at LTF er en forening, som har en voldelig og kriminel adfærd af så grov karakter, at der straks bør gribes ind med et administrativt forbud. Dette midlertidige forbud gælder, indtil opløsningssagen er behandlet ved domstolene, siger Ida Sørensen, chefanklager i Københavns Politi.
Bestemmelsen betyder, at alle aktiviteter, der for eksempel udøves af eller for foreningen, er ulovlige og betyder desuden, at enhver form for medlemskab af foreningen og handlinger, der har til formål at rekruttere nye medlemmer til foreningen, nu er forbudt. Brug af foreningens kendetegn, herunder udsmykning, symboler, navn, logo og lignende vil også være omfattet bestemmelsen hvis det kan påvises, at kendetegnet anvendes som led i en videreførelse af foreningen.
Det administrative forbud er landsdækkende og gælder således også i Helsingør kommune og i resten af Nordsjællands Politikreds. Det vil være strafbart at bære eller anvende LTF's kendetegn i det offentlige rum, også selv om det ikke sker som led i videreførelse af foreningen. Man vil derfor kunne blive anholdt og sigtet for at bære synlige LTF-kendetegn på for eksempel trøjer, kasketter eller lignende. Herudover vil politiet efter straffelovens §132 b have mulighed for at forbyde personer med tæt tilknytning til LTF at opholde sig på bestemte steder.
Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Nordsjællands Politi til, hvordan forbuddet vil blive håndhævet i Helsingør kommune.
Opdateres.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 5. september 2018 11:00

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Seneste Artikler

Er det en god ide at inddrage borgerne mere i de politiske beslutninger?

Job i Nordsjælland

Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 logo
https://www.kunstnershoppen.dk/
Ivar Jensen, K-nr. 1720262, Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger logo
Stengade apotek 68802 25.000 win win 22/5 18-22/5-19 1726512 logo
Lynhjem Kunde nr. 34254 Ordre nr. 1725515 Antal visninger: 30.000 Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu