Anders Holst scorede et flot frisparksmål til 1-0 for FC Helsingør, men det var ikke nok. Efter straffesparkskonkurrencen var det Næstved, der er at finde i 3. runde af DBU Pokalen. (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

FC Helsingør ude af pokalen efter straffedrama

3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128

Da Nicolas Mortensen som den eneste brændte i straffesparkskonkurrencen er FC Helsingør ude af DBU Pokalen efter mødet med Næstved i anden runde.

FC Helsingør – Næstved 5-6 (efs.)

Ordinær tid 1-1 (1-0)

1-0 Anders Holst (18.)

1-1 Kasper S. Mertz (70.)

Tilskuere: 398

Udv: Daniel Jørgensen (107.)

Straffekonkurrence:

1-0 Andreas Holm

1-1 Christoffer Boateng

Nicolas Mortensen

1-2 Kasper Schnack Mertz

2-2 Mikkel Basse

2-3 Kristoffer Munksgaard

3-3 Pascal Gregor

3-4 Peter Therkildsen

4-4 Patrick Mortensen

4-5 Nikolaj Steen Hansen

FODBOLD: FC Helsingør er færdig i DBU Pokalen, efter det onsdag aften endte med nederlag i hjemmekampen mod Næstved.

Der skulle 120 minutters spilletid og en straffesparkskonkurrence til at afgøre kampen. Nicolas Mortensen brændte som den eneste af de 10 skytter, og så var sydsjællænderne videre til tredje runde.

De to hold stillede op med flere profiler, end trænerne gav udtryk for til Helsingør Dagblad dagen før, og FC Helsingør havde blandt andre anfører Andreas Holm og Patrick Olsen med i startopstillingen.

Det begyndte blodfattigt med to hold, der følte hinanden på tænderne. Det var Næstved, der leverede den første chance, og den var til gengæld gigantisk. Kristoffer Munksgaard rundede Martin Fisch og spillede fra baglinjen Mathias Andersen fuldstændig fri, men fra fire-fem meters afstand sparkede Næstved-spilleren ugeneret bolden lige i fødderne på Victor Anker i FCH-målet.

To minutter senere kvitterede hjemmeholdet i den anden ende.

Patrick Olsen blev nedlagt lige uden for feltet, og da Anders Holst på det efterfølgende frispark fandt et hul i Næstved-muren, gik bolden via stolpen i mål.

Anders Holst fik endnu en FCH-chance, da han med en fiks dribling kom alene igennem, men han tøvede for længe, så Næstveds Mads Olsen akkurat nåede tilbage og satte en god tackling ind. Forinden havde Frederik Roepstorff brændt en enorm hovedstødschance. Det var ikke den eneste.

I det sidste kvarter var det Næstved, der var tættest på. Den tidligere FCH’er Tobias Christensen, men han udmærkede afslutning blev pillet på flotteste vis af målmandsvikar Anker.

Gæsterne kom bedst ud til anden halvleg, hvor Mads Olsen havde endnu en stor chance, men igen blev Anker den store i duellen. Herefter havde Frederik Roepstorff endnu en stor mulighed på “låget” efter et godt slået hjørnespark.

Det var en underholdende kamp at se på for det usædvanligt lille publikum på Helsingør Stadion – 398, hvoraf de 12 var fra Næstved. Der var mange, der udviste spillelyst blandt FCH’erne, og det var kun uskarphed – fra begge hold – der holdt måltavlen i ro.

Victor Anker var uden sammenligning banens bedste i den første time med en stribe gode redninger. Blandt andet da han fik skærmet Ahmed Hassan Ahmed væk fra målet, da Næstved-angriberen kom fuldstændig alene igennem.

Uligning

20 minutter før tid kunne keeperen imidlertid ikke gøre meget, da Kasper Schnack Mertz kom et hoved højere end alle andre på et frispark langt ude fra, og med et veltimet hovedstød fik han udlignet. Flot af sydsjællænderen – skidt af FC Helsingørs defensiv, der så meget passiv ud i situationen.

Det sidste kvarter pressede FCH på, og Mikkel Basse fik også en kæmpe mulighed for at bringe sit hold p 2-1, men meget symptomatisk for dagens afslutninger, blev den blokeret.

Dermed sluttede den ordinære spilletid 1-1.

Forlænget spilletid

Tempoet gik et godt stykke ned, efterhånden som kampen skred frem, og det virkede mere som tilfældigheder, når der hist og her opstod en chance. Herlighedsværdien i kampen var da også til at overse.

Et minut inde i anden halvleg af overtiden satte Daniel Jørgensen sit hold i problemer. Som sidste mand blev han rundet af den tidligere FCH-spiller Souheib Dhaflaoui, og da Jørgensen omgående trak i nødbremsen (læs: Næstved-trøjen) fik han direkte rødt kort.

Derefter ventede 14 minutters overlevelseskamp, og det lykkedes uden de helt store vanskeligheder for helsingoranerne at bringe sig i straffesparkskonkurrence.

Her var skytterne generelt meget sikre. Målmændene var sjældent i nærheden af skudene. Heller ikke da Nicolas Mortensen sparkede som nummer to for FCH, men angribrens spark blev for yderligt placeret, så det prellede af på stolpen. De syv næste spark ramte netmaskerne, og så var FCH færdige i turneringen

FCH (3-4-3): Victor Anker – Martin Fisch, Andreas Holm, Daniel Jørgensen – Frederik Roepstorff (54. Pascal Gregor), Mikkel Basse, Patrick Olsen, Frederik Bay (106. Nicolas Willumsen) – Sebastian Elvang (61. Carl Lange), Matheus Leiria, Anders Holst (91. Nicolas Mortensen).

Advarsel: Patrick Olsen (33.), Mikkel Basse (76.), Daniel Jørgensen (88.), Souheib Dhaflaoui (93.), Peter Nysted Therkildsen (99.)

Udvisning: Daniel Jørgensen (107.)

Artiklen sidst ændret: 5. oktober 2018 22:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Job i Nordsjælland

AH modegarn 39169 1723845 logo 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19
Stengade apotek 68802 25.000 win win 22/5 18-22/5-19 1726512 logo
Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger logo
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Side/logo
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu