Det er ved værftshallerne, Kulturværftet og Søfartsmuseet, at det nu er slut med tidsubegrænset parkering. ?(Foto: Lars Johannessen).

Af Jesper Munch Nielsen

Nu skal du passe på, når du parkerer her

https://www.kunstnershoppen.dk/

Politikerne indfører nye p-regler på meget benyttet parkeringsplads i Helsingør By.

PARKERING: At ansatte i Helsingørs indre by og på lokale kulturinstitutioner optager pladserne på den populære p-plads bag værftshallerne i Helsingør, bliver der nu sat en stopper for. Politikerne i Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø har besluttet, at det er slut med ubegrænset parkering på p-pladsen. Nu skal der i stedet indføres en tidsbegrænsning på tre timer.

Der er 107 pladser på pladsen mellem Søfartsmuseet og værftshallerne med madmarkedet og videre ud mod Kulturværftet. Kommunen konkluderer selv, at pladserne typisk er fyldt op allerede fra tidlig formiddag til om eftermiddagen – og det primært af folk, der arbejder lokalt.

I mindre grad…

Gæster til for eksempel biblioteket på Kulturværftet, M/S Museet For Søfart og Kronborg har svært ved at finde en plads, som parkeringsmønstret er i dag.

De lokale folk har fået øjnene op for den ubegrænsede parkeringsmulighed og snupper alle pladserne, og de besøgende må cirkle formålsløst omkring på pladsen i håb om, at en eller anden bilist skal forlade stedet. “Der sker en løbende udskiftning, men i takt med p-pladsens popularitet, i mindre grad end tidligere”, hedder det om trafikken på pladsen i dagsordenen til mødet tirsdag aften i det politiske udvalg.

Nu fik politikerne nok. Og derfor var der fuld enighed i udvalget for by, plan og miljø om, at der ikke længere skal være tidsubegrænset parkering på stedet.

– Det er en vurdering af, at det kniber med at finde pladser derude for folk, der gerne vil på madmarkedet og Kulturværftet og så videre. Og det er da ikke idéen med, at vi har de steder, siger radikale Christian Holm Donatzky, formand for udvalget.

Pladser mangler

Det er som nævnt for at skabe større udskiftning på pladsen ved værftshallerne, at politikerne nu indfører tidsbegrænset parkering.

Embedsmændene vurderer, at der kommer til at mangle langtidsparkeringspladser i området med den nye beslutning. Der er en del andre parkeringspladser i eller tæt på Helsingørs indre by med ubegrænset parkering. Men de ligger dog ret langt fra netop værftsområdet.

Artiklen sidst ændret: 5. oktober 2018 10:53

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 top

Job i Nordsjælland

Dutrupgaard, 500128, 1723793, 20.000 visninger logo
HF Byg 353825 1723481  logo 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19
rafn-woldsen, Ordre 1725631,  kunde 275797, 25.000 visninger side
AH modegarn 39169 1723845 logo 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19
Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu