Af Jesper Munch Nielsen

Politikere giver tilladelse til ulovligt byggeri i bykernen

Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo

Udvalgsformand kalder beslutning for “rystende”, men flertal godkender nu Kampergade-tilbygning.

BYGGERI: Byrådets to største partier, De Konservative og Socialdemokratiet, har sagt ja til at godkende bygning i en baggård i Kampergade i Helsingørs indre by – på trods af, at bygningen er opført ulovligt, på trods af kommunale embedsmænds anbefaling af et nej og på trods af, at kommunen ved retten og i Planklagenævnet har fået medhold i det tidligere afslag på at godkende bygningen.

– Det er temmelig rystende for mig, og det overrasker mig utrolig meget. Denne her sag burde jo være klokkeklar. Der er blevet bygget noget, som der ikke er tilladelse til noget sted. Vi har vundet klagesag og retsag, og jeg ved ikke hvad. Alligevel siger De Konservative og Socialdemokratiet ja til det her, konstaterer en skuffet Christian Holm Donatzky, radikal politiker og formand for Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø.

Et rungende nej

Det er i baggården bag en italiensk restaurant på adressen Kampergade 9, at tilbygningen er opført – måske for 20 år siden og helt uden de nødvendige tilladelser. I samme baggård er der opført en anden tilbygning ved Kampergade 11, hvor Gæstgivergården hører til – igen uden tilladelser.

Disse tilbygninger var i strid med den tidligere lokalplan for Helsingørs bykerne. Byrådet har vedtaget en ny city-lokalplan, og derfor har ejeren af Kampergade 9 bedt om en vurdering af, om tilbygningen kan godkendes efter den nye plan.

Embedsmændene svar var et rungende nej. Samme holdning havde De Radikale og Enhedslisten på udvalgsmødet tirsdag aften.

– Vi har brugt lang tid på at lave en ny lokalplan, der beskytter vores bykerne som det store aktiv, den er. Og nu er jeg da bekymret for, hvad andre kan får lyst til at søge om tilladelse til, siger Holm Donatzky.

Velfungerende steder

Den konservative politiker Jens Bertram erkender, at situationen er problematisk. Han påpeger, at kommunen for år tilbage muligvis har udvist passivitet i forhold til at få gjort noget ved de ulovlige tilbygninger i Kampergade-baggården.

– Jeg er helt med på, at en dispensation går imod den lokalplan, vi lige har lagt ned over bykernen. Men på et eller andet tidspunkt skal man jo gøre op med fortidens synder. Jeg er ikke tilhænger af, at man skal have tilgivelse i stedet for tilladelse. Men hvis man skal rive det her ned, så kan man ikke drive den type restaurantioner, som findes på stedet i dag. Det er to velfungerende steder, der ikke på nogen måde er i kommunens søgelys, siger Jens Bertram.

Generer ikke nogen

Politikeren opfordrer andre med ulovligt byggeri i baggården om at komme frem.

Så kan kommunen i hvert enkelt tilfælde afgøre sagen. Det ønsker socialdemokratiske Peter Poulsen også.

– Naturligvis er det ikke det bedste tidspunkt at give dispensation til den nye lokalplan. Og jeg anerkender, at på papiret ser det ikke fint ud. Der er ingen tvivl om, at disse tilbygninger er blevet opført uden tilladelse i tidernes morgen. Men måske har kommunen haft kendskab til noget. Og når bygningerne nu står der, så generer de ikke nogen som helst. Hvis der kommer andre sager, så må vi behandle hver enkelt ansøgning for sig, er meldingen fra Peter Poulsen.

Han understreger, at der nu vil blive stillet krav om, at tilbygningerne i Kampergade-baggården nu bliver forskønnet

Artiklen sidst ændret: 5. oktober 2018 10:54

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger

Job i Nordsjælland

Forsyning 375774 25.000 win til og med juni ´19. 1729995
Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side
Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
HF Byg 353825 1723481 top 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu