Af Kirsten Moth

3.600 vil gå fra København til Helsingør

Nordkysten Dyrehospital – artikelbanner

– Det her spreder sig som en steppebrand, siger Jakob Amsgaard, 38, der sammen med kammeraten Peter Roskjær, 52, står bag en invitation på facebook til at gå de 45 kilometer fra Kgs. Nytorv til Helsingør. Invitationen er eksploderet. 33.000 har vist interesse indtil nu.- Det skaber ro at gå. Det handler ikke om at konkurere, man er tilstede i nu’ et, og det søger mange af os, mener arrangøren.

HELSINGØR: Det hele begynder som en idé, en vinteraften, hvor de to venner sidder og snakker. En søster til en af dem har gået 42 kilometer på hendes 42 års fødselsdag.

– Hvor lang tid tager det at gå til vores barndomsby Helsingør?

Turen går de i juni. 45 kilometer på ni timer fra Kgs. Nytorv i København til Kulturværftet i Helsingør.

– Helsingør ligger ikke længere væk, end at vi kan gå hjem, bliver deres slogan, som de opfinder undervejs på ruten mellem vabler, ømme ben, en masse snak, nærvær og udsigterne ud over Øresund og til Sverige.

Hvad de to helsingoranere, nu begge bosat i København, ikke ved på det tidspunkt er, at de allerede dér har sået kimen til noget, der nu mest af alt er begyndt at ligne en lille folkebevægelse.

Opslaget eksploderede

Et facebookopslag med en invitation til den nærmeste fælles vennekreds om at gå en tur fra København til Helsingør den 1. juni 2019 er nærmest eksploderet i interesse.

De havde regnet med at blive 20 ud af de 30, de havde inviteret med fra deres fælles netværk.

Nu har 3.600 tilmeldt sig. Og 33.000 har erklæret sig interesseret. Nogle skriver på facebook, at de kommer hjem fra udlandet for at gå turen.

– Det her har spredt sig virkelig voldsomt. Det spreder sig som en steppebrand. På en eller anden måde har vi ramt noget, der motiverer og inspirere. Og måske er det et stille oprør mod præstations- og egokulturen, siger Jakob Amsgaard, 38, der sammen med Peter Roskjær, 52, ligeledes oprindeligt fra Helsingør, har inviteret på gåtur.

Ego-præstationer

– Mange ting i dag handler om ego-præstationer, hvor man presser sig selv til det yderste.

– Man får en medalje for udført præstation og bagefter er madaljen mest i vejen. Det skaber ro at gå. Man kan stoppe op, tage et skridt tilbage, kigge, og fortsætte. Man er i nu’ et. Det handler ikke om at konkurrere, blot om at være tilstede og nyde ruten langs kysten og det gode selskab.

– Med en gåtur laver man et fællesskab. Det koster ikke noget, man møder bare op og man skal ikke ud at investere i en hel masse dyrt udstyr. De fleste har jo et par sko, som de kan gå i, siger Jakob Amsgaard, der er uddannet socialpædagog og arbejder som mentor for unge uledsagede flygtninge. Samtidig er han instruktør i fitness.dk og selvstændig fotograf med firmaet “FromCopenhagenWithLove.com”.

Afføder mange gode ideer

Han erkender, at han ikke aner, hvor mange der kommer den 1. juni næste år. Men han har taget den kæmpe store tilmelding på facebook alvorligt og tilladelse er givet af Københavns Kommune og ruten indgivet til politiet.

– Facebook er jo komplet uforpligtende og måske kommer der ikke så mange. Men det er blevet så stort nu, så jeg har været nødt til at søge hjælp og har allieret mig med nogle af mine venner, der arbejder som projektledere. Gåturen afføder også sindssygt mange gode ideer. Helsingør er jo en dejlig by og det kunne da være oplagt for ejendomsmæglerne at holde åbent om eftermiddagen den 1. juni næste år og måske kunne hotel Marienblyst også tænke sig at sammensætte noget i dagens anledning. Jeg vil i hvert fald kontakte dem.

– Efter min mening ejer Helsingør virkelig fundamentet til noget større. For mig har det noget at gøre med beliggenheden ved havet og nærværet med naturen.

– Vi, der har boet her, kender alle følelsen af at gå rundt om Kronborg en vinterdag og få saltsprøjt på kinderne og kigge til Sverige.

Arrangørerne er i dialog med Kulturværftet i forbindelse med gåturens afslutning på pladsen i Kulturhavnen.

Artiklen sidst ændret: 6. oktober 2018 09:08

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

Job i Nordsjælland

3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128
Stengade apotek 68802 15-20.000 win juli 19/20 1757905, solcreme 4/7-1/9 19, skift 19/7
Trykkeriloftet/Kasper Adrian 500319, 1753689, 15-20.000 win maj 19/20
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730
Casper Andersson 325793 juli 19/20 20-25.000 1752476

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu