- Alle elever, og ikke kun særligt udvalgte, skal have mulighed for at deltage i skolerelaterede aktiviteter, siger elevrådsformand Lukas Antvorskov Fritzbøger, Helsingør Gymnasium.? (Foto: Lars Johannessen).

Af Tine Zedeler

Elevrådsformand og rektor: Helsingør Gymnasium har ikke puttefester

Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19

Puttefester harmonerer ikke med værdien om, at der skal være plads til forskelligheder, siger elevrådsformand Lukas Antvorskov Fritzbøger.

HELSINGØR: Puttefester er angiveligt no go på Helsingør Gymnasium. I hvert fald er det ikke noget, hverken rektor eller elevrådsformand kender til.

-Det er ikke noget, jeg har hørt om finder sted. Så vidt jeg er orienteret, er det ikke en tradition, man benytter sig af på Helsingør Gymnasium, fortæller Claus Madsen, som tiltrådte stillingen som rektor for gymnasiet i starten af 2018.

Speeddating på skolen

Heller ikke elevrådsformanden kan nikke genkendende til, at der foregår fester, hvor elever fra 3.g inviterer elever fra 1.g med som tjenere, der opvarter under middagen.

- Det er ikke noget, jeg kender til. Det nærmeste vi kommer, og det er alligevel så langt fra, er vores speeddating-arrangementer, som foregår i skoletiden, hvor eleverne møder hinanden og sidder overfor hinanden, og stiller spørgsmål, som den anden skal besvare. Vi gør meget ud af, at spørgsmålene ikke går over stregen eller krænker nogen. Det må ikke have seksuel eller på anden måde nedværdigende karakter, siger elevrådsformand Lukas Antvorskov Fritzbøger.

Han oplyser, at det er elevrådet, der arrangerer speeddatingeventen med ledelsens opbakning, som foregår i skolens festsal, hvor der bliver serveret kaffe og kage som en del af setuppet, der går ud på at eleverne møder hinanden på tværs af årgangene.

Plads til alle elever

Helsingør Gymnasiums elevrådsformand går personligt ikke ind for puttefest-konceptet, som han ikke mener flugter gymnasiets værdier.

- Vi er stolte af at være et gymnasium, der favner helt utrolig bredt. Vi bestræber os dagligt på, der skal være plads til forskelligheder. Som elevrådsformand ville jeg være bange for at vi, hvis vi afholdte putte- drenge/pigemiddage, ikke kunne leve op til vores værdi om plads til forskelligheder. Jeg tænker, at man ved at afholde disse arrangementer, hurtigt ville placere elever i forskellige grupper, hvilket vi ikke ønsker, hverken som gymnasium eller elever. Alle elever, og ikke kun særligt udvalgte, skal have mulighed for at deltage i skolerelaterede aktiviteter, forklarer Lukas Antvorskov Fritzbøger.

Lukas Antvorskov Fritzbøger er bekendt med at der afholdes drenge/pigemiddag på Espergærde Gymnasium. Han betegner dog arrangementerne som mere moderate i forhold til, hvad der foregår på andre nordsjællandske gymnasier, som omtalt i medierne.

- Som jeg har hørt det, foregår festerne på en bedre måde, hvor der ikke foregår grænseoverskridende aktiviteter, fortæller han.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 6. september 2018 11:32

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Engagerer du dig i en idrætsklub?

Job i Nordsjælland

Smoke n Steam logo 384849 1723552 25.000 win win 18/4 18- april 19
Bruuns rengøring logo 25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
Ivar Jensen, K-nr. 1720262, Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger logo
vind salaer – logo
Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu