Af Tine Zedeler

”Skoler skal ikke være banker”

Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo

Hellebækskolens skolebestyrelsesformand er på trods af den gæld skolen kæmper med, gladere end han var ved skoleårets begyndelse sidste år.

Af Tine Zedeler

HELLEBÆK: - Det ser bedre ud nu. Det er et skridt i den rigtige retning, siger Anders van Dhürbourgh-Jacobsen, skolebestyrelsesformand for Hellebækskolen.

For selv om det "kun" er lykkes at barbere skolens gæld ned fra omkring 6 mio. kr. til forventet 4,8 mio. kr. ved udgangen af 2018, er der med den nye måde at fordele pengene på udsigt til, at Hellebækskolen fra 2019 får tilført ekstra 5,3 mio. kr. årligt som følge af den nye budgettildelingsmodel.

- Selv om vi får flere penge, er vi stadig én af de skoler, der får færrest penge per elev sammenlignet med andre. Men den forskel, der tidligere var på omkring 16.000 kr., er bragt ned til omkring to tredjedele. Det er dog en forskel, der kan mærkes, siger Anders van Dhürbourgh-Jacobsen.

Tre år uden penge

For et år siden var situationen den, at Hellebækskolen som følge af underskuddet og kravet om at bringe det ned, var tvunget til at indføre indkøbsstop for indkøb af nye materialer, heriblandt skolebøger.

Med den nye situation er der mulighed for, at der igen kan blive råd til indkøb af nye materialer, vurderer skolebestyrelsesformanden.

- Så sent som forleden hvor vi holdt forældremøde, var der en af forældrene der spurgte: " Betyder det, at børnene får nye skolebøger ?" Jeg er spændt på, om man fras politisk hold vil eftergive os vores gæld, som man har gjort med flere andre skoler. Hvis ikke håber jeg man vil give os en tilpas lang afdragsperiode, så det er muligt at drive skole på ordentlige vilkår. Tre år mere uden penge er lang tid. Det betyder, at nogle af eleverne i så fald ikke vil have oplevet andet end, at der ikke er råd til noget som helst, heller ikke nye bøger, siger Anders van Dhürbourgh-Jacobsen.

Penge til at drive fornuftig skole

Hellebækskolens nye kommende skoleleder Thomas Horn, som tiltræder første oktober, er ikke bekymret over udsigten til at skulle overtage en gældstynget skole.

- Det er jeg helt afklaret med. Det, at der er blevet ændret på tildelingen, hvor vi i højere grad bliver kompenseret, gør det muligt at drive fornuftig skole, siger Thomas Horn.

Hvorvidt det er muligt at ophæve indkøbsstoppet, er for tidligt at sige noget om endnu.

- Det har jeg slet ikke været omkring endnu, oplyser Thomas Horn, som indtil udgangen af måneden er ansat som skoleleder for Grøndalsvænget Skole i København, som han har stået i spidsen for siden 2012.

Thomas Horn er ikke ubekendt med at overtage en skole med minus i regnskabet. Det var også tilfældet for Grøndalsvænget Skole, som i dag er gældfri.

-Da jeg tiltrådte, havde vi et efterslæb på lidt mindre end en mio. kr., som er meget for en lille skole. Den gæld er væk i dag. Skoler skal ikke være banker og spare op, pengene skal bruges på børnene. Men derfor er det stadig nødvendigt at polstre sig og være rustet til, uforudsete ekstraudgifter. En skole skal drives ret konservativt, siger Thomas Horn.

Eftergivet gæld

Flere skoler fik i 2016 eftergivet den gæld skolerne havde i forbindelse med skolesammenlægningerne i 2012, svarende til i alt knap 12 mio. kr.

Helsingør Skoledistrikt fik i den forbindelse sløjfet knap 9,4 mio. kr. af gælden, mens Snekkersten-skolerne fik eftergivet knap 2,1 mio. kr. Espergærdeskolerne blev kompenseret med knap 400.000 kr.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 7. september 2018 13:41

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal man tvinge flygtninge til at dele bolig?

Job i Nordsjælland

Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side
Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger logo
prøvestenen logobanner
Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side
HF Byg 353825 1723481 top 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu