FC Helsingør-spillerne gør klar til straffesparkskonkurrence. Nicolas Mortensen (tv.) brændte sit forsøg, og så gik Næstved videre i DBU Pokalen. (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

Straffeskurk: Jeg skal nok komme til at score mål igen

Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger side

Nicolas Mortensen erkender, at det er en i fodboldforstand hård tid, men FC Helsingør-angriberen har ikke mistet troen på sig selv.

FODBOLD: Frustrationen stod malet i ansigtet på Nicolas Mortensen, da han onsdag aften sendte sit forsøg fra straffesparkspletten på stolpen. Angriberen endte med at blive den eneste, der missede i straffesparkskonkurrencen i pokalkampen mod Næstved, og FC Helsingør er dermed færdige i turneringen.

En hård skæbne for Mortensen, der bestemt ikke er kommet ret godt i gang med sæsonen, hvor en stor del af kampene er blevet overværet fra udskiftningsbænken.

– Det gør ekstra ondt, når man brænder sådan et spark, der ender med at sende os ud, når jeg i forvejen jagter formen og spilletid. Men det er sådan fodbold er. Jeg er ked af udfaldet af kampen i dag, men jeg synes også, at jeg mangler heldet i situationen. Jeg rammer indersiden af stolpen, men bolden ryger ud igen, siger Nicolas Mortensen.

Skal tage chancen

Straffesparket gav mindelser tilbage til maj måned, hvor Nicolas Mortensen havde en gylden chance fra 11-meterpletten til at sende Randers FC til 2-0-tælling i det første nedrykningsopgør, men brændte på et skidt spark. I de øvrige kampe indtil nedrykningen var en realitet havde angriberen flere store afbrændere, og bortset fra målet i første runde af 1. division, så har der ikke været meget positivt at skrive om de seneste måneder i forhold til Mortensen og fodbold.

– Jeg ved, at jeg gør, alt hvad jeg kan hver dag for at spille på højest muligt niveau. Jeg ved, at jeg har kvaliteten til at være med, og jeg skal nok komme til at score mål igen. Lige nu foretrækker trænerne en opstilling, hvor jeg ikke starter inde, og det respekterer jeg, og så må jeg slå til, når chancerne kommer, siger Nicolas Mortensen.

Da brasilianske Douglas Ferreira kom til klubben i vinter, blev han makker med Mortensen i angrebet af en 4-4-2-opstilling. Det blev til en hel del oplæg i Superligaen og også i runde et mod Fremad Amager. Siden er der lavet om på tingene.

– Vi spiller et andet system i dag, der ikke lægger op til, at Douglas og jeg ligger som et makkerpar på toppen. Det er trænerens valg, og det må vi arbejde ud fra, siger Nicolas Mortensen.

Modigt at gå frem

Der var naturligt stor skuffelse i FCH-lejren efter nederlaget til Næstved, men der var ingen, som pegede fingre af Nicolas Mortensen. Tværtimod.

– Jeg vil da hellere fremhæve det mod, han har ved at tage bolden og gå frem for at skyde straffesparket. At han brænder er virkeligt ærgerligt og uheldigt, men sådan er det jo med straffesparkskonkurrencer. Det er på mange måder held og uheld, der afgør tingene, siger FCH-træner Marc Thevis.

Han har tydeligvis ikke Nicolas Mortensen som sit førstevalg til angriberpositionen i øjeblikket, men tiltroen er ikke væk.

– Jeg ved, at Mortensen kan score mål. Både du og jeg har set det. Han er den fødte afslutter, og det skal nok komme. Det skal bare komme naturligt, for det nytter ikke at jagte målene ekstraordinært. Man skal gøre det på sit instinkt – og det har han, siger Marc Thevis.

FC Helsingør kan nu koncentrere sig om 1. division, og her er der kamp igen på søndag, hvor Thisted kommer til Helsingør.

Artiklen sidst ændret: 6. oktober 2018 10:03

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Gl. Humlebæk kro. april 19/20 15-20.000 1752756 Påske, nyt mat start 27/5

Job i Nordsjælland

Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win 1752485
Nsnet.dk – læs online
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx
Nature by hand april 19/20 15-20.000 win win, indtil 11/5, skift 29/5

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu