Ældremad fra Det Danske Madhus leveres vakumpakket og opvarmes i mikroovn. (Foto: Lars Johannessen)

Af Asger Lind Krebs

Nu kan ældre omsider selv vælge mad

Smoke n Steam logo 384849 1723552 25.000 win win 18/4 18- april 19

Borgere, der modtager madservice fra Helsingør Kommune, kan fra september 2018 selv vælge, hvem der skal stå for maden og bringe den ud til dem.

MAD: Kommunen har et eksisterende samarbejde med ”Det Danske Madhus”, som hidtil at har lavet og leveret mad til alle kommunens borgere, der modtager den kommunale madservice.

Men hvis borgerne ønsker det, kan de altså fremover skifte leverandør til eksempelvis en slagter, et supermarked eller en kro.

Det frie valg skal sikre, at borgerne har flere muligheder for at vælge leverandør af madservice. Man kan fortsat bruge "Det Danske Madshus" som leverandør.

Lovkrav

Loven stiller krav om, at landets kommuner skal give mulighed for at vælge madleverandør. Sidste år levede en tredjedel af kommunerne ikke op til lovkravet, blandt dem Helsingør. Men det er nu ændret.

- Som kommune skal vi ifølge lovgivningen give vores borgere minimum to forskellige madleverandører at vælge imellem. Vi tager skridtet lidt videre, og med vores ”fritvalgs”-ordning åbner vi op for, at borgerne selv kan finde en leverandør efter deres smag, og vi håber, at rigtig mange virksomheder vil tage opgaven til sig og tilbyde sund mad og god service til borgerne, siger Mette Lene Jensen, formand for kommunens omsorgs- og sundhedsudvalg i en pressemeddelelse fra kommunen.

Koster 52 kroner

Borgere, der er visiteret til Helsingør Kommunes madservice kan vælge et dagligt måltid til maksimalt 66,60 kroner. borgeren skal selv betale de første 53 kroner. Hvis man ønsker mad, der er dyrere end fritvalgsbeviset, skal man selv afregne forskellen med leverandøren.

Fritvalgsbeviset kan bruges til alle virksomheder, der er godkendt til at producere mad. Borgere, der er bevilliget madservice fra Helsingør Kommune, og som ønsker at finde en leverandør, kan kontakte Forebyggelse og Visitation for at få et fritvalgsbevis. Borgere skal selv træffe aftale med leverandøren.

Leverandøren skal ikke godkendes på forhånd af kommunen, men kommunen har fortsat en tilsyns- og opfølgningsforpligtigelse med kvaliteten af maden samt de forhold den produceres under.

Borgere kan kontakte Forebyggelse og Visitation på 49 28 39 39 eller på www.helsingor.dk hvis man ønsker mere information.

Det Danske Madhus leverer vakumpakket mad til flere dage af gangen. Maden stilles i køleskab og opvarmes i mikroovn.

Med fritvalgsordningen er det frit for borgeren, om man vil finde en levrandør, der leverer maden på anden vis.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 7. september 2018 13:41

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

rafn-woldsen, Ordre 1725631, kunde 275797, 25.000 visninger side
Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
Bruuns rengøring logo 25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
Skydeselskabet Kunde nr. 373553 Ordre nr. 1725347, 20.000 visninger logo
vind salaer

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu