Cafédirektør Fereydoun Ahmadi fra Café Mahan i Bramstræde er overbevist om, at han kan fortsætte med at sælge stætk spiritus i caféen mens hans klagesag over den fartagne bevilling kører. Men det afviser bevillingsmyndigheden. (Foto: Lars Johannessen)

Af Niels Berg

Restauratør vil fortsætte med at servere spiritus

Cahetu 395194 1723549 logo 25.000 win win 18/4 18-april 19

OPDATERING klokken 15.15; Politiet har, siden publiceringen af denne artikel, orienteret kommunens bevillingsmyndighed om, at de tre cafeer, som har fået afslag på alkoholbevilling, godt må fortsætte alkoholudskænkning, indtil deres klagesag bliver afgjort. 

- Jeg går helt til højesteret med det afslag og vi fortsætter med at servere alkohol så længe klagesagen kører, siger Fereydoun Ahmadi fra Café Mahan, som i torsdags mistede sin spiritusbevilling.

HELSINGØR: Direktøren for Café Mahan i Bramstræde, Fereydoun Ahmadi, af mange kendt som "Onkel", er rasende over at Helsingør Kommunes bevillingsnævn har taget spiritusbevillingen fra hans café, som Helsingør Dagblad kunne fortælle i går.

- Det er helt forkert at nægte mig bevilling, så jeg vil slås for den. Jeg kræver afslaget behandlet i byrådet og hvis det ikke hjælper så skal sagen for retten, og hvis det heller ikke hjælper, så skal den helt til Højesteret, siger Ahmadi.

Helsingør Dagblads skyld

HD: - Hvorfor tror du, at din café ikke har fået bevilling?

- På grund af Helsingør Dagblad og alt det der har stået i avisen. Hvis myndighederne ikke mener, at jeg er i stand til at drive café, hvorfor har de så samtidig givet mig lov til at holde åbent til klokken ét om natten? Og hvorfor skulle jeg det, hvis jeg ikke må servere alkohol, spørger direktøren.

- Jeg kan lukke caféen med det samme, hvis jeg ikke kan skænke alkohol for gæsterne - og især de svenske gæster. Og indtil sagen er afgjort enten i byrådet eller i retten så fortsætter vi med at skænke øl, vin og spiritus her i caféen, fortsætter Fereydoun Ahmadi.

Efter hans opfattelse kan han fortsætte med at udskænke stærke drikke i caféen til hans klagesag er afgjort.

Forbuddet står ved magt

Det er imidlertid en misforståelse, lyder det fra embedsmændene i Helsingør Kommune, som Helsingør Dagblad har spurgt.

En klagesag ændrer ifølge kommunens jurister ikke ved det faktum, at han og de to øvrige caféer i Helsingør centrum, som har mistet bevillingen i denne uge, har forbud mod at servere stærke drikke fra torsdag eftermiddag i denne uge.

Det er Nordsjællands Politi, som selv har en repræsentant i bevillingsnævnet, der skal håndhæve det forbud, restauratøren har fået mod at sælge stærke drikke med en alkoholpromille på over 2,8. Kommunens embedsmænd og lokalpolitikere forventer at det vil ske, hvis restauratørerne bryder loven.

De to andre restauratører, der ikke længere må servere stærke drikke er Il Gallo Rosso på Torvegade og Royal Bar i Hovedvagtsstræde.

 

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 7. september 2018 16:38

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Seneste Artikler

Kunne du tænke dig at blive gift ved en lynvielse?

Job i Nordsjælland

Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Side/logo
Bruuns rengøring logo  25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu