Cafédirektør Fereydoun Ahmadi fra Café Mahan i Bramstræde er overbevist om, at han kan fortsætte med at sælge stætk spiritus i caféen mens hans klagesag over den fartagne bevilling kører. Men det afviser bevillingsmyndigheden. (Foto: Lars Johannessen)

Af Niels Berg

Restauratør vil fortsætte med at servere spiritus

Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19

OPDATERING klokken 15.15; Politiet har, siden publiceringen af denne artikel, orienteret kommunens bevillingsmyndighed om, at de tre cafeer, som har fået afslag på alkoholbevilling, godt må fortsætte alkoholudskænkning, indtil deres klagesag bliver afgjort. 

– Jeg går helt til højesteret med det afslag og vi fortsætter med at servere alkohol så længe klagesagen kører, siger Fereydoun Ahmadi fra Café Mahan, som i torsdags mistede sin spiritusbevilling.

HELSINGØR: Direktøren for Café Mahan i Bramstræde, Fereydoun Ahmadi, af mange kendt som “Onkel”, er rasende over at Helsingør Kommunes bevillingsnævn har taget spiritusbevillingen fra hans café, som Helsingør Dagblad kunne fortælle i går.

– Det er helt forkert at nægte mig bevilling, så jeg vil slås for den. Jeg kræver afslaget behandlet i byrådet og hvis det ikke hjælper så skal sagen for retten, og hvis det heller ikke hjælper, så skal den helt til Højesteret, siger Ahmadi.

Helsingør Dagblads skyld

HD: – Hvorfor tror du, at din café ikke har fået bevilling?

– På grund af Helsingør Dagblad og alt det der har stået i avisen. Hvis myndighederne ikke mener, at jeg er i stand til at drive café, hvorfor har de så samtidig givet mig lov til at holde åbent til klokken ét om natten? Og hvorfor skulle jeg det, hvis jeg ikke må servere alkohol, spørger direktøren.

– Jeg kan lukke caféen med det samme, hvis jeg ikke kan skænke alkohol for gæsterne – og især de svenske gæster. Og indtil sagen er afgjort enten i byrådet eller i retten så fortsætter vi med at skænke øl, vin og spiritus her i caféen, fortsætter Fereydoun Ahmadi.

Efter hans opfattelse kan han fortsætte med at udskænke stærke drikke i caféen til hans klagesag er afgjort.

Forbuddet står ved magt

Det er imidlertid en misforståelse, lyder det fra embedsmændene i Helsingør Kommune, som Helsingør Dagblad har spurgt.

En klagesag ændrer ifølge kommunens jurister ikke ved det faktum, at han og de to øvrige caféer i Helsingør centrum, som har mistet bevillingen i denne uge, har forbud mod at servere stærke drikke fra torsdag eftermiddag i denne uge.

Det er Nordsjællands Politi, som selv har en repræsentant i bevillingsnævnet, der skal håndhæve det forbud, restauratøren har fået mod at sælge stærke drikke med en alkoholpromille på over 2,8. Kommunens embedsmænd og lokalpolitikere forventer at det vil ske, hvis restauratørerne bryder loven.

De to andre restauratører, der ikke længere må servere stærke drikke er Il Gallo Rosso på Torvegade og Royal Bar i Hovedvagtsstræde.

 

Artiklen sidst ændret: 7. oktober 2018 14:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Job i Nordsjælland

Apperupvej e-mægler 397432 – logo side artikel 40.000 win
Tagsjakket  side+logo  26/3 18-31/3 19 win win 1721578
Låsesmeden, 279278,1724845, 25.000 visninger Logo
3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128
AH modegarn 39169 1723845  top 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu