(Foto: Mads Claus Rasmussen)

Af Victor Kuhlman

Skubbede og spyttede på folketingsmand

Nsnet.dk – læs online

En mand fra Helsingør er blevet dømt for at have skubbet og spyttet på Dansk Folkeparis Morten Marinus.

HELSINGØR: En ophedet diskussion den den 14. maj omkring klokken 17.00 på Vapnagård mellem Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus og en mand fra Helsingør eskalerede og førte til hårde skub i brystkassen og på halsen samt en spytklat i ansigtet på folketingsmanden.

Det var dommen fra retten i Helsingør fredag den 31. august, hvor manden fra Helsingør blev dømt skyldig i vold og idømte 20 dages betinget fængsel.

Morten Marinus fortalte i sin vidneforklaring, at han havde set den nu dømtes dreng køre rundt på scooter ved multiparken til skræk og rædsel for alle. Drengen havde kørt efter Morten Marinus og hans familie og chikaneret dem ved at køre truende tæt på.

Morten Marinus havde hørt, hvor drengen boede, og besluttede sig for at besøge ham og hans forældre for at høre, hvorfor drengen fik lov til at opføre sig farligt.

I sin vidneforklaring fortalte han, at han havde haft en kort samtale med drengen, der stod på sin veranda, og at han herefter oplevede en mand, der kom farende fra en opgang i mod ham.

– Han gik helt hen i hovedet på mig og sagde, at jeg ikke skulle provokere hans søn.

– Jeg prøvede at snakke stille og roligt til ham og forklare ham, at det var vildt farligt, det hans søn havde gang i med scooteren, men det ville han ikke tro på. Han blev ved med at kalde mig bøsserøv og svans og opfordrede mig til at slå ham, fortalte Morten Marinus.

Til sidst blev diskussion meget ophedet og begge mænd råbte frem og tilbage ad hinanden. På dette tidspunkt følte Morten Marinus sig bange, og fortalte at manden opførte sig aggressivt.

– Da jeg ikke ville slå ham, sendte han en spytklat direkte i ansigtet på mig. Han skubbede mig flere gange i brystet, før han til sidst tog hårdt fat i halsen på mig, og skubbede mig bagud.

– Efter det hårde skub kunne jeg godt mærke, at jeg ikke havde mere at lave ved stedet. Derfor vendte jeg mig om, og gik væk derfra, fortalte Morten Marinus.

Bad ham om at gå væk

Den nu dømte mand, fortalte, at han aldrig havde skubbet Morten Marinus, og at det var folketingsmanden, der havde spyttet på den dømte, da han råbte ham i hovedet.

– Jeg siger til ham, at det er min søn, som han står og råber ad, og at han skal lade være.

– Hvis han har et problem med noget, som han har oplevet, må han gå til politiet, fortalte manden.

Manden sagde derudover, at han flere gange bad Morten Marinus om at gå væk, men at han blev stående og gentagende gange prikkede manden på skulderen.

– Han går tættere og tættere på mig, så jeg til sidst kan mærke hans ånde i mit ansigt, og der skubber jeg ham ved med to hænder, fortalte den dømte.

Skiftende forklaringer

det blev en ældre kvindes vidneforklaring, der var med til at få manden dømt, da hun havde set optrinnet fra sin lejlighed. Hun havde i sin vidneforklaring til politiet fortalt, at manden var gået aggressivt hen mod Morten Marinus, og at de to mænd havde puset sig op.

– Det gik meget voldsomt for sig, så jeg gik ind i min stue og ringede til politiet, fortæller kvinden.

Kvindens vidneforklaring til politiet og i retten var forskellige, og dommeren endte med at ligge mest vægt på hendes oprindelige forklaring til politiet.

Den dømte har valgt at anke dommen til landsretten.

Artiklen sidst ændret: 7. oktober 2018 15:09

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x

Job i Nordsjælland

Gl. Humebæk kro. april 19/20 15-20.000 1752756 Påske
e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu