Helsingør Håndbolds talentfulde U14-hold. (Foto: Torben Sørensen)

Af Andreas Mayerhofer

Trænertalent skal løfte Helsingør-piger

Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger logo

Nogle af de største talenter i Helsingør Håndbold bliver i den kommende sæson trænet af unge Marc Melms Eriksen, der som 19-årig var den yngste i Danmark til at erhverve sig talenttræner-uddannelsen.

HÅNDBOLD: I weekenden skal Helsingør Håndbolds U14-piger til niveau-stævne, hvor en seedning som Sjællands tredjebedste hold i årgangen skal forsvares.

Ved trænerbænken har de talentfulde piger den 21-årige Marc Melms Eriksen, der allerede tidligt lagde håndboldskoene og harpiksen på hylden for at jagte drømmen om trænergerning på højt niveau.

Som 19-årig blev han færdig med talenttræneruddannelsen, og foruden engagementet i Helsingør Håndbold er han også med omkring et U16-drengehold i en anden klub, og han er talenttræner i Håndbold Region Øst (HRØ). Han har for første gang valgt at tage en tørn med pigehåndbold.

– Det har jeg gjort, fordi det var en god måde at udvikle mig på som træner. I forhold til teammanagement og coaching er det meget anderledes med piger end med drenge. Jeg plejer at sige, at hvis jeg siger hop til en dreng, så hopper han. Siger jeg hop til en pige, så spørger hun hvorfor. Det er to meget forskellige tilgange, siger Marc Melms Eriksen.

– Jeg har også altid været meget hård og grov som træner. Det duer heller ikke med piger. Jeg er stadig ret hård, men lidt mindre grov, fortæller den unge træner.

Han har været glad for sin første tid i Helsingør, hvor han har arbejdet hårdt med pigerne i U14-truppen, der for langt de flestes vedkommende bliver 2. års U14 i denne sæson og derfor kommer med en del mere erfaring end sidste år.

Skal ikke drysse rundt

Nu er pigerne og den nye træner klar på en omgang håndbold på topniveau.

– Vi har et godt hold af engagerede og dygtige spillere. Der bliver trænet godt og serøst, og det er mit indtryk, at pigerne har det godt med håndbolden. Det er også mit krav for at arbejde med et hold, at spillerne viser den rette indstilling, kommer til tiden og ikke bare drysser rundt. De krav opfylder pigerne fint, siger Marc Melms Eriksen.

– Når vi træner, så træner vi, jeg har en forventning om, at de tænker på kosten, når de er hjemme, og depoterne skal være fyldte, når de kommer til håndbold og ska præstere, lyder det fra talenttræneren fra Espergærde.

Om mulighederne i den kommende sæson, siger han således:

– Vi har mange dygtige spillere, og jeg tror, at vi kan gøre os langt fremme i feltet. Vi er seedet tre, og vi har lige tabt til Køge og FIF, som er seedet et og to, så det passer meget godt.

Det hele kommer dog ikke an på resultater for Marc Melms Eriksen. De 14-årige piger skal først og fremmest tænke på at blive bedre håndboldspillere.

– Det er ikke altafgørende, at man vinder hver eneste gang. Vi går selvfølgelig på banen for at vinde. Det er derfor, at vi dyrker sport, men det er også vigtigt, at man udvikler sig som spiller og som hold. Det er mit væsentligste fokus, siger han.

Er der nogen på dit hold, der har potentiale til en topkarriere?

– Det er meget svært at sige i sådan en ung alder. Der er en god håndfuld, der kan drive det langt, men det er en lang svær vej at nå til toppen, hvor der er mage op og nedture. Om et år kan billedet af pigerne være vendt helt om, forklarer Marc Melms Eriksen.

Stævne i Roskilde

En del af hans spillere er tilknyttet Helsingør Kommunes Idrætslinje. Et uddannelsestilbud, som skal hjælpe unge eliteidrætsudøvere med at kombinere skolegang og topsport.

Generelt et godt tiltag, mener Marc Melms Eriksen.

– Hvis du har besluttet at satse alt på at lave en karriere inden for håndbold og er klar til at lægge alle kræfter i det, er idrætslinjen et rigtig godt tilbud. Hvis håndbolden mere er en hobby og en fritidsinteresse, vil jeg være varsom med at gå på idrætslinjen. Vi skal sørge for, at spillerne ikke bliver trætte og mætte af håndbold, og fem gange træning plus kamp hver uge kan godt blive for meget, siger han.

Seks piger fra Helsingør Håndbolds U14 er med til HRØ’s talentsamlinger, hvor der lige nu er cirka 80 spillere tilknyttet i alt. Det tal halveres til jul.

Helsingør Håndbolds U14-piger spiller niveaustævne i Roskilde i weekenden.

Artiklen sidst ændret: 7. oktober 2018 12:05

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334

Job i Nordsjælland

AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379
Madam Sprunck/Strejf 220955, 1725351, 25.000 visninger logo/side
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 side/logo
Nsnet.dk – læs online
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu