Af Jacob Henriques

Klumme: Den (u)perfekte husmor

Camilla Lysgaard er designer og indehaver af Lulu´s Love. Hun er medlem af bestyrelsen i Helsingør Handel. Camilla er gift med Jan og bor i Højstrup. De har sammen Valdemar på 18 og Mathilde på 25 år.

Jeg ville ønske, at det lå helt naturligt for mig at sige, at mit hus er skinnende rent, at min have står knivskarpt, at der altid er hjemmelavede speltboller og friskpressede, sunde spinatsmoothies i køkkenet. At jeg altid, inden arbejde, løber 10 km, at jeg konsekvent hopper i havet 365 dage om året. På jobbet ligger makeuppen snorlige og efter arbejde, handler jeg kun sunde ting i Irma, og producerer sundt, nærende, kolesterol- og sukkerfri aftensmad, at jeg kun ser seriøst, indholdsrigt fjernsyn, men allerhelst har en politisk korrekt samtale med min mand, inden jeg ifører mig min satin-natkjole, og smurt ind i effektiv antirynke-creme, lægger mig i min ergonomiske, korrekte dobbeltseng med nystrøget egyptisk bomuldssengetøj og læser et seriøst portræt om en stor verdensleder.

Ydermere at mine børn er vokset op med faste sengetider, middagen er altid blev serveret kl. 18, og de blev puttet i deres respektive senge kl. 20.00. At jeg var hammergod til at lege med Barbie dukker og efterfølgende bygge legoklodser.

Sandheden er bare en helt anden…

Hvis du spørger min datter, vil hun prompte svare, at hendes mor mangler det naturlige ”husmor-gen”, som vi kvinder ellers helt naturligt skulle være udstyret med? Et eller andet er bare gået galt hos mig. Jeg har fået minus kromosomet, der på mærkelig måde modarbejder det korrekt gen. ”What to do? ”

Efter i årevis at have kæmpet med at ”lade som om”, at jeg bestemt er en rigtig super husmor, må jeg jo tilstå, at det match ligesom bare ikke rigtig går som ”fod i hose”, måske mere som en omgang sokkeøl!

Bevares, jeg har pudset sølvtøjet (øh, har for resten ikke noget sølvtøj, men bestikket har været i opvaskemaskinen), støvsuget (holder 5 min. Så kommer der en møgbeskidt hund ind ad døren), lagt sengetæppe på sengen (for at skjule alle hundehårene i fodenden), i selvsamme seng som jeg konsekvent hopper i, iført en af min mands absolut mest slidte oversize T-shirts, hvorpå jeg læser en hårrejsende krimi, efter jeg er mættet af ”Grey’s hvide verden” eller et eller andet boligprogram i fjernsynet.

Da min datter gik i 2. klasse, og vi skulle til forældremøde, gav hun mig instruks om at sige, hvis spise- og sengetid kom på banen, at hjemme hos os spiste vi bestemt senest kl. 18, og at hun lå fromt i sin seng kl. 20.

For begge børns vedkommende, skulle det heller ikke nævnes, at begge sov (i hvert fald det meste af natten) i vores soveværelse, til de vist var omkring 10-11 år. Og at de har en klokkeklar erindring om, at deres mor altid har været monster-dårlig til at lege. (Her troede man, at man var mega-kreativ, og så finder man ud af, at man bare er så ringe, hvorimod ens mand er super ferm til at lege med Barbie heste.)

Indrømmet at det nok var værst, da mine børn var mindre, så kæmpestor var min lykke, da jeg til den årlige Sct. Hans aften på vores vej, spotter et fedt gammelt havebord med tilhørende 4 lige så ramponerede stole, stående klods op af vores, lige så slidte, (men ikke mindst super ”shabby chic”) havebord. Min åbenbaring var, at indehaverne af dette møblement ganske enkelt måtte være ”the missing piece” i mit minus perfekt husmorliv, og ret fik jeg!

Nabo-husmoren var og er vidunderlig uperfekt. Sjovt nok så er det så dejligt befriende, at nogen kan toppe dig på sen aftensmad, rodet hus, beskidt hund, hænge ud på stranden selvom man for længste burde været gået hjem og støvsuge. Til gengæld er hun et at de absolut sødeste mennesker, jeg kender, en vidunderlig mor, virkelig kreativ og dejlig overskudsagtig i forhold til andre mennesker.

Og så er hun faktisk hammer ligeglad med, at nullermændene har træsko på hjemme hos hende, eller om de selvsamme nullermænd sjovt nok har valgt at flytte over til mig!

Artiklen sidst ændret: 7. oktober 2018 14:16

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har Helsingør kommune brug for en Sociolance, der er en ambulance med en socialfaglig medarbejder og en paramediciner, der tager sig af socialt udsatte?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu