Kulturværftets Nicolai von Rosen og Mikael Fock er i Østrig i disse dage for at vise Helsingør-værker frem.

Af Jesper Munch Nielsen

Kunst fra Kulturværftet vækker festival-begejstring i udlandet

Låsesmeden, 279278,1724845, 25.000 visninger Logo

Værker fra Helsingør bliver vist ved verdens største festival for elektronisk kunst.

KUNST: Det er nemt at forstå, at lederen af Kulturværftet, Mikael Fock, er en glad mand i disse dage. Og det er ikke kun den rene luft i smukke Linz i Østrig - knapt 200 kilometer fra Wien - som gør det. Fock har en håndfuld scenekunstproduktioner fra Kulturværftets Click Festival med på en anden festival, og disse værker vækker stor begejstring.

Det er på Ars Electronica, at blandt andre Mikael Fock og tekniker Nicolai von Rosen er i gang med at vise Helsingør-produktionerne. Ars Electronica er verdens største festival for elektronisk kunst med over 100.000 besøgende.

Nyskabende format

Den internationalt anerkendte festival har inviteret flere Click Festival-produktioner til Østrig - nemlig forestilllingerne "Chronicle of Light Year", "Silicium" og "Noora Hannula vs. Soma The Augmented-Reality Girl", som alle foregår i det nyskabende 4D-format, som over en årrække er udviklet i forbindelse med Click.

- De er blevet modtaget virkelig fint. Der har været presse på, og responsen alle steder fra har været god. Helsingør og det, vi laver, er blevet nævnt og fremhævet i flere af talerne ved åbningen af Ars Electronica. Så et eller andet indtryk må det have gjort, siger Mikael Fock.

Et bredt publikum

Det er takket være støtte fra Statens Kunstfond, Bikubenfonden og Helsingør Kommune samt fra Taiwan kulturministerium, at forestillingerne er blevet skabt. EU har også støttet de kreative tiltag i Helsingør og Kulturværftet i den forbindelse.

Men, Mikael Fock, hvorfor skal Kulturværftet i det hele taget bruge tid på den slags i stedet for bare at få Lars Lilholt og Poul Krebs til at komme og give koncert?

- Hvis vi gerne vil ud til et bredt publikum, så kræver det et bredt program. Og også et program, der rummer udvikling. Det er vigtigt, at vi ikke kun har det, som andre kulturhuse har, men også har ting, der er unikke. Med udviklingen af Click og uddannelsen Catch bliver vi en del af Helsingørs gamle industrielle fortælling, og vi har et 4D-laboratorium, som tiltrækker mange kunstnere og sætter Kulturværftet og Helsingør på landkortet, siger Mikael Fock.

På næste års Click Festival vil Helsingørs borgere sikkert få mulighed for et gensyn med nogle af forestillingerne, som i disse dage vises i Linz.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 9. september 2018 14:54

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger logo
Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger logo
Bruuns rengøring logo  25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605 logo
AH modegarn 39169 1723845  top 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu