Af Pernille Hermann

DCU Cup kørte i ring

Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger side

Tikøb var på den anden ende i lørdags med 90 cykelryttere, der kom igen og igen. Alle var glade.

TIKØB: Et stort cykelløb, der ikke spærrer nogen inde - initiativet blev hilst velkommen i Tikøb og omegn, hvor mange stillede sig ud ved havelågen for at følge rytterne og deres følge af politi og officials.

Dansk Cykel Union holdt lørdag for første gang DCU Cup for 90 elitecykelryttere fra hele landet - plus Mads Petersen, der kører i udlandet for Tre-Zegafredo, Jonas Gregaard fra Asdana Proteam og Chris Anker Sørensen fra Giro d'Italia, der her kørte sit allersidste løb.

- Det er den danske elite, vi har fået samlet her, og vi er jo både glade og stolte, sagde Henrik Melbye, der som formand for CK Nordsjælland blev kontaktet af DCU og straks sagde ja til at påtage sig arrangementet. Sammen med CU selvfølgelig.

Ud at feje vejene

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at det har været en ordentlig mundfuld, tilføjede han.

- Ud over de 90 ryttere har vi nok 70-80 mennesker i sving, når man regner politi og officials og DCU og vores egne folk og hjælpere under et.

- Fredag aften måtte vi også ud og feje vejene fri for grene og blade efter det skybrud, der pludselig kom. Det var særlig slemt ned ved Esrum Sø, men vi fik det klaret.

Tyve runder

Ruten var en ring på 10 kilometer med start og mål på Søgårdsvej, og den skulle alle rytterne køre 20 gange.

- Vi har regnet 12-15 minutter til en runde, og så spærrer vi kun veje og tilkørsler, når rytterne er på vej, forklarede Henrik Melbye. Derfor var det ikke været nødvendigt at lukke ruten helt af.

Byrådsmedlem Jan Ryberg skød løbet i gang, og på den første runde kom de første fire ryttere i mål på lige knap 14 minutter - en snitfart på knap 47 km/t - og hovedfeltet fulgte nogle sekunder efter.

Ved løbets afslutning var det idrætsudvalgets næstformand, Jens Bertram, der overrakte præmierne.

En tilfreds direktør

En glad mand var også DCU's direktør, Jens Erik Majlund. Han bor selv i Tikøb, men bedyrede, at han intet har haft at gøre med, hvor løbet skulle holdes.

- De har gjort en kæmpe indsats i CK Nordsjælland. Det er virkelig imponerende, og jeg ville da gerne stå her og sige, at vi selvfølgelig kommer igen til næste år. Men jeg ved faktisk ikke, hvad planerne er. Jeg kan kun sige, at folkene her har gjort det fantastisk, sagde han,

Jens Erik Majlund har kun været DCU-direktør i et år, men før det var han direktør i Dansk Rideforbund, så helt uvant med konkurrenceryttere er han ikke.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 10. september 2018 11:34

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Stengade apotek 68802 25.000 win win 22/5 18-22/5-19 1726512 logo
Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo
prøvestenen logobanner
https://www.kunstnershoppen.dk/
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu