Naturbanko ved Nyruphus


Af Helsingør Dagblad

Enkle redskaber hjalp børnefamilierne med at få mere ud af deres skovtur på Naturens Dag i går.

NATUR: Det overraskende gode søndagsvejr lokkede mange ud i naturen i går, og da det netop var Naturens Dag, var der hjælp at hente på Naurcenter Nyruphus ved Kongevejen til at få noget ekstra ud af et par timer i skoven.

Der var god afsætning på de gratis “søgeredskaber”, som skal få især børnene til at spærre øjnene op og blive klogere på, hvad de finder i naturen.

Friluftsrådet har en “bankoplade” med 28 billeder af dyr og planter, som man krydser af, når man får øje på dem. En rækkefuld gav et bolche, når man kom tilbage til Nyruphus.

Tilsvarende har Naturfredningsforeningen en konkurrence med seks snurrige naturspørgsmål, hvor man kan læse sig til svarene på nogle billedtavler. Og så kan man gå på sporjagt i skoven – eller nøjes med at finde dem på den ophængte planche.

Nyruphus slog også et slag for en undersøgelse af, hvad myrer spiser – eller helst vil spise, når de får valgmuligheden. Og så kunne man prøve at løbe slalom på en bane og lege, at man var en skolopender. Det så ud omtrent, som når man ser et stankelben flakse rundt under loftet.

Som sædvanlig kunne man også fiske og bage snobrød og pølser over bål i haven med den hyggelige legeplads – og selvfølgelig var der også åbent i cafeen og salgsboden med fuglehuse, æblekasser og meget andet.

Artiklen sidst ændret: 9. oktober 2018 16:57

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018