(Foto: Claus Birch)

Af Jesper Munch Nielsen

Set Fra Cementen: Forbandelsen på Nordre Strandvej

Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side

BOLD: Før kampstart og før det hele gik i fisk, var det nemt nok at stå på stadion ved Nordre Strandvej og glo ud på vandet i ventetiden før kickoff og være kæk. "Der er tun i Øresund, men i dag skal vi have Thisted på krogen og bolden i nettet, så laver vi bølgen på cementen", lovede denne FC Helsingør-fan friskt på Facebook.

Da vi trissede ud mod bilerne et par timer senere, var det uden point-fangst. Der blev ikke lavet bølge på tribunen. Det plaskede kun på de kanter, når en fadøl væltede, for FC Helsingør trak endnu et torskedumt nederlag i land.

Thisted scorede på et af det rødblusede holds få angreb. Helsingør kunne ikke få bolden ind over stregen på et af holdets utallige forsøg

Og det var til at få dårlig mave af. Faktisk pressede og pressede Helsingør som en mand med ondt i peristaltikken, men der kom intet ud af anstrengelserne. "Vi lukker bagrummet", råbte Thisted-træner Bo Thomsen meget passende til sine spillere, og FCH var rent ud sagt på røven… af 4. division, om man vil.

Skal ikke gå over stregen

"We Will We Will Rock You", blev spillet i pausen, hvor stillingen stadig var uafgjort. De få Thisted-tilhængere sang "We Will We Will Fuck You" og fulgte op med, "vi scorer altid på hjørne". Og det gjorde de så.

"Her regér de stribede fra Thy", drillede de nordjyske tilhængere os nordsjællandere efter føringsmålet. Det gjorde ondt.

Pludselig kunne vi på cementen se, at der er manget langt til Superligaen. Og ganske kort vej til den nedrykningsstreg, som vi ikke skal gå over.

Man kan ikke give manden i sort skylden for nederlaget, men det gav mening, da FCH's Anders Holst råbte til dommeren, at "der er ikke styr på noget som helst". For dommeren dømte, som vinden blæste. Og den blæste fra alle retninger.

Vinden blæste også luften ud af Helsingør-spillerne, der virkede mere og mere opgivende og desperate, som minutterne tikkede af sted på stadionuret. Det forstod vi godt ude på cementen, for det var som om, at der hvilede en forbandelse over begivenhederne på stadion. Bolden ville bare ikke i mål.

Forhåbentlig bliver forbandelsen brudt den 30. september, hvor FC Helsingør spiller sin næste hjemmekamp - efter to ultravigtige udebanebesøg i Silkeborg og Køge, hvor der bare skal fiskes point af et hold, der lige nu ikke ser ud til at kunne fange en død sild i en spand.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 10. september 2018 13:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo
Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger logo
øresundsakvariet. Ordre 1724948. Kundenummer 373612. 25000 visninger Side/logo
HF Byg 353825 1723481  logo 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19
HF Byg 353825 1723481 top 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu