Af Pernille Hermann

Familien havde set frem til Oskars 104 års fødselsdag

3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128

Oskar Nielsen, tidligere elitegymnast og bestyrer i Helsingør Hallen, er død. I dag ville han være fyldt 104 år.

DØDSFALD: Med sine 103 år var Oskar Nielsen den næstældste borger i Helsingør Kommmune. Den ældste er stadig 105-årige Anna Grankvist, der lige som Oskar Nielsen bor på plejehjemmet Grønnehaven.

Familien havde set frem til 104 års-dagen i dag, men i sidste uge sov han ind og blev bisat i stilhed fra Vestervang Kirke.

Oskar Nielsen var fra en landsby i nærheden af Randers, hvor han voksede op i en barfodet søskendeflok på seks. Han fik en uddannelse som karetmager, der dog mest bestod i at lave trinbræt til busser, og i 30’ernes tunge år med høj arbejdsløshed kom han til Helsingør Værft.

Gummistøvlejobbet

– Min far ville livet og gjorde det godt. Han var stolt af at være kommet fra små kår og tilfreds med at være almindelig arbejdsmand, selv om han i mange år havde et værre møgjob på Tretorn, hvor han stod og smurte gummi på lærred til gummistøvler.

– Gummimassen var fuld af opløsningsmidler, så hans held var, at det foregik i en garage med stor åben port, fortæller sønnen Mogens Nielsen, der selv har været matermatiklærer på Nordvestskolen og Helsingør Kommunes matematikkonsulent.

Sport betød alt

Oskar Nielsen blev til gengæld sjællandsmester i redskabsgymnastik, og han holdt ved gymnastikken, lige til han faldt for to år tiden og ikke kunne mere.

– Da han begyndte, blev der trænet på stranden i Julebæk og senere på Gummistranden. Og da han blev ansat som halinspektør i 1965, var det i badmintonhallen, for Helsingør Hallen åbnede først to år efter, fortæller Mogens Nielsen.

– Hele familien var optaget sport, og min far og mor var et meget engageret bestyrerpar, der gerne kørte til Hundested for at se 3. holdet spille. Min far havde været frivillig lærer for både drenge- og voksen-gymnastikhold i mange år, også mens han arbejdede fra klokken halvfem om morgenen på fabrikken.

Otte oldebørn

Familien boede de første mange år på Frejasvej, der dengang lå på bygrænsen, og siden flyttede ægteparret til Rostgårdsvej over for Danserindebrønden.

Elly og Oscar Nielsen fik 61 gode år sammen. I 1979 stoppede de i Helsingør Hallen, fordi Elly var blevet alvorligt syg og senere døde. Oskar fik til gengæld 39 aktive år som pensionist. Han havde stadig sporten og gymnastikken at gå op i, og en stor familie, der i dag også tæller otte oldebørn.

Glade dage på Hamlet

– På et tidspunkt foreslog vi vores far at begynde at bruge aktiviteterne på Hamlet, men det ville han ikke. “De er jo gamle allesammen”, sagde han. Da var han 88 år, husker sønnen.

Og Oskar Nielsen kom på bedre tanker. Han var meget glad for sin bolig oven på Hamlet og blev endda meget flittig bruger af Aktivitetscentret, hvor han mødte sin nye kæreste, Elin, og gerne sang for, når der var fest og musik.

Først efter faldet for to år siden begyndte Oskar Nielsen for alvor at blive svækket, og Elin og den anden søn, Henning Nielsen, døde sidste år.

Artiklen sidst ændret: 11. oktober 2018 12:16

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger top

Job i Nordsjælland

Petersen ure-smykker, 373613, 1724569, 25.000 visninger logo
Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side
Nsnet.dk – læs online
Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu