Af Jesper Munch Nielsen

Kiær: “Vi kommer ikke til at opleve et dyrere projekt end beregnet” 

Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger side

Politikerne er glade for valg af projekt til nyt sundhedshus. Og borgmesteren lover, at pengene passer.

BYGGERI: Helsingørs borgmester Benedikte Kiær er for øjeblikket på barsel, men den konservative borgmester glæder sig over valget af projektet til sundhedshuset.

- Det er en stor dag for Helsingør og kulminationen på en lang proces. Vi har kunnet vælge mellem flere gode forslag og har valgt det bedste. Ikke kun prisen har været afgørende, men også funktionaliteten for alle, der skal bruge huset, siger Benedikte Kiær.

Helsingør Byråd har sat 250 millioner kroner af til projektet. Dertil kommer så den prisudvikling, der har været i tiden efter beslutningen. Men Kiær lover, at borgerne ikke kommer til at opleve et projekt, der ligesom byggeriet af Helsingør Stadion bliver voldsomt dyrere end beregnet. De godt 250 millioner kroner er prisen.

- Vi har arbejdet med en ny type udbud, hvor vi har forhandlet med budgiverne i flere omgange og kvalificeret projekterne meget præcist med hensyn til funktionalitet og inden for den økonomiske ramme, der er. Så det her er ikke et projekt, der efterfølgende viser sig at blive dyrere, siger borgmesteren.

Benedikte Kiær påpeger i øvrigt, at Helsingør Kommune har gode erfaringer med Elindco i forvejen. Entreprenøren bygger nemlig Skolen i Bymidten i Helsingør.

Nytænker og arbejder

Den radikale Christian Holm Donatzky er formand for Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø. Han glæder sig over, at valget er faldet på et projekt, der bliver bakket op af fagfolkene.

- Elindco-projektet er ubetinget det, som vores fagpersonale pegede på som det bedste. Derfor er det godt, at det er blevet valgt. Det nytænker den måde, vi griber sektoren an på og arbejder med sammenhængen mellem de forskellige elementer i et sundhedhus, siger han.

Holm Donatzky påpeger, at Elindco-projektet muligvis ikke var det mest overbevisende i forhold til den udvendige arkitektur. Men i den sammehæng vinder indholdet.

- Måske var der flottere arkitektur i et af de andre projekter, men vi skal lytte til ekspertisen. Og så synes jeg, at byggeriet er fint rent skalamæssigt. Det er ikke et hus, man bliver bange for, og det passer godt ind i området, siger den radikale politiker.

Den brede viden

Venstres Mette Lene Jensen er formand for byrådets udvalg for omsorg og sundhed. Hun er begejstret for, at kommunen får bygget et stort, flot sundhedshus.

- Jeg er meget tilfreds. Vi lander på et godt projekt. Alle tre projekter var ret gode, og vi valgte det her, som virkelig tegner godt. Og vi har kunnet støtte os til fagfolk, der har den brede viden om arkitektur, bygningskvalitet, design og alt det sundhedsfaglige, som vi politikere jo ikke har, siger Venstre-byrådsmedlemmet.

Mette Lene Jensen pointerer, at hele sundhedshus-konceptet vil give bedre forhold for både brugere og pårørende.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 12. september 2018 15:57

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
Euronics log  win win 30.000 16/4 18 – april 19 1723144
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19
Dutrupgaard, 500128, 1723793, 20.000 visninger logo
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu