Programleder Majken Overgaard er vild med sit job. I baggrunden ses ?fungerende borgmester Hernik Møller. ?(Foto: Lars Johannessen).

Af Tine Zedeler

Møller: Catch er gået fra at være Kejserens nye klæder til en succes “

Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

Fungerende borgmester Henrik Møller er begejstret for uddannelsen Catch, som han mener er en stor gevinst for Helsingør.

HELSINGØR: Den socialdemokratiske byrådspolitiker og vikarierende borgmester har svært ved at få armene ned, når talen falder på Catch.

For Henrik Møller er der ingen tvivl om at Catch, som er finansieret af kommunekassen, er pengene værd.

– Vi bevægede os ud på tynd is. Jeg kan godt huske stillingsopslaget, som blev udråbt til ‘Kejserens nye klæder’. Det var svært at danne sig et billede af, hvad Catch, som jo er frontløber, helt stod for, siger Henrik Møller med henvisning til stillingsopslaget tilbage i oktober 2016, hvor Helsingør Kommune søgte en programleder.

Stillingsopslaget udløste en byge af kritik. Blandt andet fra politisk kommentator og tidligere chefredaktør for Se og Hør Henrik Qvortrup, som mente det slog “selvhøjtidelige HR-konsulenter, management-kaudervælsk, kaospilot-newspeak og umenneskeligt system-dansk med adskillelige længder”.

En kritik som Henrik Møller mener Catch med programleder Majken Overgaard i spidsen, forlængst har gjort til skamme.

– Vi er nået ekstremt langt på halvandet år. I fredags, hvor vi havde seminar og besøg af Catch, blev det gjort meget konkret, fortæller Henrik Møller.

Penge givet godt ud

Helsingør Kommune lagde ud med at investere 4,5 mio. kr. over en treårig periode til at udvikle Catch. Den er blevet forlænget til 2021 med en årlig bevilling på én mio. kr. efter 2019, så arbejdet med at udvikle Catch kan fortsætte.

De penge er godt givet ud, mener Henrik Møller.

– Man kan vælge at se kommunen som en passiv aktør, som kun bruger penge på service og drift af kerneydelser. Man kan også vælge som kommune at være med til at skabe en samfundsudvikling, som vi har gjort med Catch, som udspringer af vores Click-festival. Helsingør er en by med masser af liv og kultur, og nu vi har en uddannelse som samtidig er inkubator og kuvøse for innovation, teknologi og kunst i samarbejde med blandt andre lokale virksomheder, påpeger Henrik Møller.

For programleder Maiken Overgaard har arbejdet med at udvikle Catch været en løbende proces med at teste, hvad der kan lade sig gøre med både uddannelse, værksted, væksthus for udvikling og samarbejde med virksomheder- hvor det hele ifølge programlederen har vist sig at kunne lade sig gøre. De kommende år handler om at koncentrere indsatsen.

– Det er et arbejde, der går i gang nu. Det er ikke mere end halvanden uge siden, byrådet sagde ja til at forlænge Catch. Umiddelbart er mit bud, at vi ikke vælger noget fra, men skal beslutte hvordan vi griber det an – om det skal foregå simultant eller skilles ad, siger Majken Overgaard.

Arbejdet med at udvikle Catch, som Majken Overgaard har stået i spidsen for fra start er noget, hun i den grad brænder for.

– Det elsker jeg. Det er en gave at få lov til at bygge noget op helt fra begyndelsen. Jeg er og så heldig, at der fra dag ét har været nogle gode lokale aktører og har fået en super opbakning fra Helsingør i det hele taget, siger Majken Overgaard.

Artiklen sidst ændret: 11. oktober 2018 19:37

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win 1752485

Job i Nordsjælland

Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360
BAAGØ,  maj 19/20 15-20.000  win 1753557
Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517
Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 logo
KV-Revision, 280954,  1752052, 15-20.000 visninger win maj 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu