Harry Lindberg er fra Korsør, men byttede sig til en lejlighed i Helsingør for at arbejde i København. (Foto: Torben Sørensen)

Af Pernille Hermann

Harry har aldrig været bange for at gøre lidt ekstra

Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger side

Harry Lindberg er et rigtigt foreningsmenneske, der aldrig har været bange for at gøre lidt ekstra.

80 ÅR: Fredag i denne uge, den 14. september, fylder Harry Lindberg 80 år og inviterer til åbent hus klokken 13-17 på Kornmarken 5 i Espergærde.

Harry Lindberg har bidraget flittigt til denne avis som borgerjournalist, ikke mindst med løst og fast fra Gurre, hvor han boede indtil for to år siden. Oprindelig kommer han fra Korsør, hvor han tjente mere end sin far ved at sælge aviser efter skoletid til alle dem, der holdt i kø ved færgerne.

– Dengang var der kun én bilfærge, og køen kunne være seks-otte kilometer lang. Jeg kunne tjene op imod 200 kroner om ugen, og det var altså mange penge dengang. Da jeg gik ud efter 8. klasse og blev tømrerlærling i Slagelse, fik jeg kun 5 kroner om ugen, fortæller han.

Den eneste ene

Harry var kun 16 år, da han mødte Ulla på 14, som han stadig er gift med. Hun og en veninde havde kigget et par fyre ud og inviteret dem i biografen, og så gik det som i eventyrene – næsten. Ulla og Harry blev gift i 1958, men skilt igen efter 23 år, fordi Ulla nægtede at skulle oplyse sin mands CPR-nummer i forskellige sammenhænge. Først da det var afskaffet, giftede de sig igen på guldbryllupsdagen.

Harry pendlede længe fra Korsør, men det gik ikke længere, da han fik arbejde på DSB’s centralværksted i København.

– Så søgte vi en byttelejlighed, og det lykkedes i Helsingør, hvor jeg byttede med en gammel klassekammerat. Men jeg fik den kun, fordi jeg var ansat i DSB. Det gav en særlig fortrinsstilling dengang, og vi flyttede ind i Sundparken, da det var helt nybygget. Det var i 1962, fortæller han.

Spejdere og sport

Efter nogle år hos DSB begyndte Harry Lindberg at arbejde hos lokale firmaer – Haldur Christiansen, Kurt Carlsen og et jord- og betonfirma, der også skulle bruge en tømrer. De sidste år var han selvstændig gulvlægger, indtil han allerede som 53-årig fik førtidspension på grund af en medfødt skævhed i ryggen.

Også Ulla Lindberg har haft flere lokale arbejdspladser, blandt andet Højstrupgård og Kvickly i Stjernegade, hvor hun var med til at åbne butikken.

Syv på stribe

Syv børn blev det til, og det fik forældrene til at engagere sig i deres fritidsinteresser. Ulla Lindberg blev blåmejseleder, og Harry Lindberg ungdomsleder i HFC.

Han har været med til at bygge både klubhuset på Hymersvej og spejdercentret Gurredam.

Familien boede fra 1974 i hus på Viborgvej, så børnene Carsten, Per, Susanne, Lise-Lotte, Tine, Jeanette og Claus har gået i skole både i Lundegade og på Rønnebær Allé. Carsten bor nu i Vejle og er købmand i Horsens, og Susanne bor i Herlev, men ellers er hele flokken blevet i lokalområdet. Der er elleve børnebørn.

Efter et par år på Hovvej i Espergærde købte ægteparret Lindberg i 1993 deres hus i Gurre, hvor Ulla har siddet i bestyrelsen for Gurre Borgerforening, og Harry blev slået til “ridder af Gorre” ved foreningens 30 års jubilæum i 2015.

Nogle år forinden havde de fået et par cairn terriers, og det første kuld hvalpe var kommet i 1990, og arbejdet i Dansk Terrier Klub blev Harry Lindbergs helt store fritidsinteresse efter pensioneringen. Han har haft flere tillidsposter i klubben og var fast udstillingsarrangør.

Foreningsmennesket

Som det vil være vores faste læsere bekendt, har Harry Lindberg i mange år rapporteret flittigt fra livet i Gurre, og hvor han ellers har sin gang. Han både skriver og fotograferer ved kirkemøder, sommerarrangementer og – uden fruen – det navnkundige Siløfeb-arrangement med mandehørm, gris og hjemmebrygget øl i vinterkulden.

Harry Lindberg er også aktivt medlem af Ølentusiasternes lokalafdeling, Odd Fellow-loge 61 Øresund i Helsingør, Ældre Sagen og OK-Klubben, Espergærde Idrætsforenings Venner og Flynderupgårds Venner.

En rejse til De vestindiske Øer med OK-klubben gav blod på tanden, så ægteparret vendte tilbage på egen hånd for at deltage i markeringen af 100-året for Danmarks salg af øerne. Men mindre kan også gøre det. Lige nu glæder de sig til en museumstur til Herning og Esbjerg med Ældre Sagen.

Artiklen sidst ændret: 12. oktober 2018 11:24

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334, udskift 3/5

Job i Nordsjælland

BAAGØ,  maj 19/20 15-20.000  win 1753557
Kaiser april 19/20 15-000 win banner. 4 forskellige ældre sky, flæsk logo, aften midt/bund, smørrebrød side  175163520.
LaFranceshop 501042, 1751629, 10-15.000 win maj 19/20
Divino 372881 1756411 15-20.000 win juni 19/20
Nordkystens Dyrehospital – top, mid, bundbanner

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu