Janus Kyhl og FC Helsingør har været gennem en hektisk periode med nedrykning, trænerafgang og dårlige resultater. Her giver han sit syn på tingenes tilstand i 1. divisionsklubben.

Af Andreas Mayerhofer

Kyhl om trænerafgang: “Folk er i deres gode ret til at synes, det er forkert”

Låsesmeden, 279278,1724845, 25.000 visninger Logo

FODBOLD: Det seneste halve år har været fuld af omvæltninger i FC Helsingør. Nedrykningen fra Superligaen er naturligvis den mest skelsættende begivenhed, men der har været masser af sideeffekter. Spillersalg, trænerafgang og en mindre aktiv indkøbspolitik har været en del af sommeren.

På de sociale medier har det givet ikke så lidt kritik af klubledelsen, der ifølge en gruppe tilhængere ikke er informative nok om “rigets tilstand”. Helsingør Dagblad tog blokken i baglommen og kuglepennen under armen som våben til en snak med direktør og sportschef Janus Kyhl. Rustet med spørgsmål udledt af fan-frustrationer fra diverse platforme.

Der er en udtalt frustration over den begrænsede information om afskeden med Christian Lønstrup. Hvorfor har I valgt at begrænse udtalelserne om afgangen af en træner, der har været i klubben i otte år?

– Folk er i deres gode ret til at synes, det er forkert. Det anerkender jeg. Jeg håber så samtidig, at der er en forståelse for, at vi har at gøre med en personalesag, som vi ikke bare kan udfolde for åben skærm. Sådan er det jo også i alle andre virksomheder. Det er jo ikke FC Helsingør, der har bestemt, hvad der skulle ud. Det er en aftale, vi har lavet i aftrædelsen med Christian Lønstrup. Så det er en gensidig aftale, som vi selvfølgelig har tænkt os at holde.

I skrev i pressemeddelelsen, at FC Helsingør og Christian Lønstrup var nået til en skillevej, hvor man ønskede hvert sit spor ud i fremtiden. Hvad ligger der i det?

– Jamen i forhold til, hvad der bliver meldt ud, er det ikke mere end det. Christian Lønstrup valgte at sige sin stilling op efter samtaler, hvor vi nåede til en erkendelse af, at vi ville i forskellige retninger.

Men det er jo ikke tilnærmelsesvis dækkende for uenigheder, der ender med afgangen af en mangeårig træner.

– Nej, selvfølgelig er der mere til det end én sætning. Sådan er det nok altid, men vi laver en aftrædelsesordning med en ordlyd, og den forholder vi os til. Jeg forstår selvfølgelig interessen og følelserne fra vores tilhængere, og det sætter jeg pris på, men vi kan ikke fortælle alt om alt. Det ser man heller ikke i andre fodboldklubber eller firmaer. Der er også mange, som mener, at vi skulle have fortalt mere om, hvornår der kom en ny træner, og hvem det var. Det kan vi jo ikke komme ud med i en forhandlingssituation. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Jeg vil gerne lige slå fast, at vi skiltes med Christian i en god tone. Jeg kan rigtig godt lide ham, og som person savner jeg at have en daglig omgang med ham. Men tiden var for begge parter til noget andet. Jeg er glad for, at han har fået et nyt arbejde, for det fortjener han.

Fik ikke sagt farvel

Der har også været ærgrelse over, at tilskuerne ikke fik lov at sige farvel på stadion til Lønstrup. Hvad siger du til det?

– Jeg forstår følelsen, men jeg må også erkende, at jeg ikke kan komme på et fortilfælde, hvor en træner, der er stoppet i en klub er kommet op på sin tidligere hjemmebane for at blive hyldet, med mindre han er gået på pension eller er blevet solgt til udlandet. Jeg kan ikke se, hvordan det lige skulle foregå. Nu løser det heldigvis sig selv, for Christian kommer med FC Roskilde om tre kampe, og så er det selvfølgelig helt naturligt at sige tak for mange gode år. Det glæder vi os til.

Hvorfor gik der fem dage fra salget af Adnan Mohammad til Lyngby, før I offentliggjorde det?

– Det er der en meget simpel forklaring på. Fredag aften omkring klokken 23.59 – det sidste minut inden transferdeadline – sendte vi og Lyngby og vi papirerne ind til Divisionsforeningen, der i de minutter havde meget travlt. Divisionsforeningen er meget striks med, at det hele er sendt ind rettidigt, og det tog nogle dage at undersøge. Jeg kunne selvfølgelig ikke gå ud og sige, at vi måske havde solgt Adnan. Hvad så, hvis det havde været for sent? Så havde vi stået med en spiller, som alle vidste, ville væk fra klubben og som måske var skuffet over ikke at komme af sted. Derfor måtte vi vente på afgørelsen fra Divisionsforeningen.

FC Helsingør har meget svært ved at score mål i denne sæson. I har solgt Pierre Larsen og Adnan Mohammad, og der er ikke hentet etablerede målscorere ind som erstatning. Har I fejlet i transfervinduet?

– Jeg kan sige, at det har været meget dyrt at spille Superliga. Mange tror, at det har været en guldgrube. Det var det ikke. Setuppet bliver dyrere i den bedste række, vi havde et stadion, som vi var tvunget til at putte en masse penge i, og det skal vi stadig forholde os til. Det er også dyrt at rykke ned, og så skal man stramme bæltet ind på mange parametre, og det gør vi. Vi har ikke flere penge til at hente spillere ind for.

Skal passe på

Betyder det, at FCH er i knæ økonomisk?

– Nej, slet ikke. Men det betyder, at vi skal passe på pengene. Vi har ikke en hovedsponsor endnu, hvilket vi leder meget efter, og vi har ikke en klubejer med en evigt fyldt pengetank, som vi må bade i. Derfor kan vi kun hente spillere, som vi har penge til.

Hvis der havde været mere tid, var der så hentet en erstatning for Adnan?

– Nej.

Betyder det, at et salg i sidste minut var nødvendig for økonomien?

– Det kan du sige. Vi havde klaret det uanset, men det var et salg, der giver os mulighed for at holde kadancen andre steder i klubben.

Hvis du skal give en samlet karakteristik af rigets tilstand, hvad hæfter du dig så ved?

– Det kan deles op i to dele. Resultamæssigt er det selvsagt ikke godt nok. Det kan man jo bare kigge i tabellen for at blive klar over, og det er da en svær situation med to svære udekampe foran os mod gode hold, men det er også en situation, som vi hurtigt kan komme ud af ved at vinde nogle kampe, og det arbejder vi dedikeret med. Hvis vi kigger mere overordnet, så er vi en klub på vej ind i en lys fremtid. Vi har en ansvarlig og afbalanceret økonomi, vi har en nyansat, meget kompetent cheftræner. Vi har en blomstrende ungdomsafdeling, både på drenge- og pigesiden, og vi har en rigtig god trup til 1. division. Der er optimisme i alle rækker og en god ånd i klubben.

Artiklen sidst ændret: 12. oktober 2018 09:35

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
HF Byg 353825 1723481 top 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Job i Nordsjælland

Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379
Forsyning 375774 25.000 win til og med juni ´19. 1729995
Madam Sprunck/Strejf 220955, 1725351, 25.000 visninger logo/side
Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu