Af Victor Kuhlman

Helena vil til VM i Ocean Man

Trykkeriloftet, Kundenr. 500319, Ordre 1725167, 25.000 visninger side/logo

Lokale Helena Hvid Hansen har brugt hele sommeren på at svømme. Det har sikret hende en plads til VM i åbent vand.

HELSINGØR: De fleste unge bruger deres sommerferie på at feste og ligge på stranden, men Helena Hvid Hansen fra Humlebæk har haft travlt med andre ting.

Hun er svømmer på det danske åbent vand udviklingslandshold under Dansk Svømmeunion og har svømmet over ni stævner i løbet af sommeren i både i indland og udland. Her har hun landet flere flotte præstationer med medaljer til følge.

– Jeg har altid været bedst til at svømme de lange distancer, så derfor passer åbent vand-disciplinen godt til mig. I sidste weekend var jeg til en konkurrence i Ukraine, hvor jeg for første gang skulle svømme 10 kilometer. Konkurrencen hedder Open Man, og det var svært at vide, hvor gode de andre deltagere var, men jeg endte heldigvis på en andenplads, fortæller Helena Hvid Hansen, der går i 2.g på Helsingør Gymnasium.

Sagde ja til udfordringen

Åbent vand foregår oftest i havet, og deltagerne svømmer man meget længere distancer, end dem man ser i klassisk bassinsvømning, hvor den længste distance er 1500 meter.

I Åbent hav er distancerne mellem 2,5 kilometer og 10 kilometer, og det bliver derfor i højere grad en kamp på udholdenhed frem for fart. Helena Hansen har altid været glad for at svømme langt, og var glad, da hun fik muligheden for at være med på det danske ungdomslandshold.

– Jeg blev spurgt af svømmeunionen, om jeg havde lyst til at være med på holdet, og selvfølgelig blev det et ja. Man får muligheden for at komme ud i verden og svømme mod andre, som da vi var i Frankrig og svømme i Seinen, siger Helena Hvid Hansen.

I Frankrig vandt Helena sølv i 2,5 kilometer og guld i 5 kilometer for sin aldersgruppe.

Træning 10 gange ugeligt

Helena Hvid Hansen har svømmet konkurrencer for Helsingør Svømmeklub de sidste syv år, og bruger ufattelig meget tid i svømmehallen.

For det meste svømmer hun om morgenen før hun tager til timer på Helsingør gymnasium. Når hun er færdig på skolen, træner hun igen om aftenen.

– Jeg tager altid op i klubben og laver lektier, før jeg skal til træning. Vi er mange heroppe, der har kendt hinanden i mange år, så det er også en måde at være sammen med sine venner på, siger Helena.

Hun sætter pris på fællesskabet i svømmeklubben, som når man rejser rundt sammen med sine venner til stævner i ind- og udland.

Samtidig er det en meget individuel sport, hvor man konkurrerer mod hinanden.

– Jeg elsker at presse mig selv til det yderste og gøre mit bedste.

– Nogle gange er jeg træt og øm, men jeg er jo vant til at træne 10 gange om ugen nu, fortæller 16-årige Helena Hvid Hansen.

Vil gerne til VM og EM

Selvom hun har svømmet hele sit liv, ved hun endnu ikke, hvad det skal føre til.

– Jeg vil gerne fortsætte med at svømme, men det er svært at vide, hvor god jeg kan blive. Det er sjovt, og jeg kan ikke forestille mig, at svømning ikke skulle være i mit liv, fortæller Helena.

Selvom hun ikke har et langsigtet mål, har hun dog mange kortsigtede.

– Det kunne være fedt, hvis jeg kan med til VM i Ocean Man i Dubai her om nogle måneder. Jeg er kvalificeret, men det er et større regnestykke, som skal gå op.

– Derudover vil jeg meget gerne være med til det europæiske juniormesterskab for åbent vand, som er næste år. Hvis tingene fortsætter, som de gør nu, har jeg en god chance, siger Helena Hvid Hansen.

Artiklen sidst ændret: 14. oktober 2018 10:52

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 side artikel logo
Bybornemann april 19/20 10-15.000 1751645 win win
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x
Franci, 1720789, 345901, 20000 visninger logo/side. ny jan 19, ny feb 19
Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu