Johan Meklenborg og Nordsjælland Håndbold jagter i aften sæsonens første sejr, når oprykkerne Lemvig-Thyborøn kommer på besøg. (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

NH-træner: Mindst lige så gode som i sidste sæson

Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side

Der mangler lidt bredde, men kvaliteten i ligaholdet er minimum på højde med Nordsjælland Håndbolds succeshold fra sidste sæson. I aften skal sæsonens første sejr gerne i hus mod oprykkerne fra Lemvig-Thyborøn.

HÅNDBOLD: Det er kun blevet til et enkelt point i de to første runder for Nordsjælland Håndbold, men alligevel har holdet fået positive ord med på vejen.

I runde et blev det til et point på udebane over BSV, mens det i anden runde blev til et smalt nederlag til Team Tvis Holstebro. Sandsynligvis Danmarks pt bedste håndboldhold, der har knust al modstand i sæsonen, hvor blandt andre Skjern gik fra egen bane med et nederlag på syv mål. I Helsingørhallan fik jyderne akurat etmåls-sejren i hus i sidste øjeblik.

I aften bliver modstanden på papiret en god del mindre. Her kommer oprykkerne fra Lemvig-Thyborøn Håndbold til Helsingehallen.

– Jamen det er en kamp, som vi skal vinde på hjemmebane. De har et fint hold med mange tidligere liga-spillere og en del unge talenter, og de kan sagtens vise sig svære at spille mod, men rammer vi topniveauet, er det en kamp, vi skal vinde. Det er en af de få kampe i sæsonen, hvor vi vil være favoritter, som vi var det i pokalkampen mod TSØ, men det garanterer ikke noget. Jeg er af den overbevisning, at der ikke er noget tyndt øl i ligaen. Alle kampe er store opgaver, siger Nordsjælland Håndbolds cheftræner, Ian Marko Fog.

Mindre økonomi end NH

Nordsjælland Håndbold sætter ofte fokus på, hvor svært det er at hamle op med de største ligaklubber på grund af stor forskel i økonomien. Lemvig-Thyborøn er blandt de meget få, der har endnu færre penge end NH.

Ligesom NH har aftenens gæster et enkelt point, men det er for en kamp mere. Vestjyderne spillede uafgjort med KIF Kolding i første runde, de tabte stort til Sønderjyske og pressede senest Skanderborg helt frem til afslutningen.

– De har mange gode facetter i spillet, og der er en stor bredde på holdet. Det er den største styrke, men skal jeg fremhæve en enkelt ting, så er det kontrafasen, som de løber rigtigt fint, siger Ian Marko Fog.

Svært at træne 7 mod 6

Han sagde farvel til mange spillere i sommer, men har næsten fået dem alle erstattet. Før sæsonen var træneren fortrøstningsfuld, og forhåbningerne til truppen er blevet understøttet i de første kampe.

– Jeg er måske lidt overrasket over, hvor hurtigt de mange nye spillere er kommet i gang for os og er blevet profiler. Det er svært at sammenligne to hold, men jeg vil sige, at det hold vi har i dag rent kvalitetsmæssigt er en lille cru over sidste sæson, men til gengæld er bredden ikke længere helt så stor. Undgår vi alvorlige skader, har jeg en rigtig god fornemmelse med den her sæson, konstaterer Fog.

– Det er lidt håndboldnørdet, men med Kasper Kisum på 3’eren i forsvaret, har vi fået en bedre kontrafase, end da vi havde Anders Mose. Nu skal Kisum så spilles helt ind i forsvaret, og det tager tid, men det går fremad hurtigt, og i angrebet har vi fået flere strenge at spille på. Den mindre bredde kan til tider godt give nogle udfordringer til træning, hvor vi nogle gange kun er 12 mand, og så er det svært at øve 7 mod 6 for eksempel, fortsætter NH-træneren.

NH startede med BSV og TTH, så kommer Lemvig-Thyborøn i aften, og derefter venter udekampe mod Aarhus Håndbold og Aalborg Håndbold – begge favoritter til at komme i medaljeslutspillet.

– Det er godt nok et barskt startprogram, vi har fået, men det er vi ikke herrer over, og vi må bare klø på. Vi er heldigvis kommet i gang med sæsonen på en måde, så vi kan gå ind til alle kampe med en tro på, at vi kan være med. det er et godt afsæt, men det er også klart, at vi er nødt til at overraske i nogle kampe, for at holde trit med de andre, siger Ian Marko Fog.

Nordsjælland Håndbold møder Lemvig-Thyborøn Håndbold i Helsingehallerne i aften klokken 18.00.

Vel mødt.

Artiklen sidst ændret: 13. oktober 2018 19:37

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Apperupvej e-mægler 397432 40.000 win

Job i Nordsjælland

Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19
Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side
Rasmus Ebbe 388428 1723690 logo  25.000 win win 19/4 18-april 19
Malerfirmaet Nordkysten side+logo 26/3-18-31/3-19 win win 1721580+81+82
Prøvestenen. Kundenr 373163, Ordre 1725089, 40.000 visninger, ikke win-win Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu