Klumme: Og så var det ikke engang i avisen!


Af Andreas Mayerhofer

Når Andreas Mayerhofer  ikke bruger tid på Helsingør Stadion, er han at finde på Helsingør Dagblad, hvor han arbejder som sportsredaktør. Han er gift med Julie, der er skolelærer, og sammen har de Klaus på 12 år og Frederikke på 9 år.

Jeg var så heldig, at min hustru gennem 12 år valgte at sige ja igen, da vi besluttede at genskabe vores bryllup. Denne gang med fuld musik og foran en noget større flok end første gang. Det var imidlertid tæt på, at det ikke blev til noget, for da vi skulle køre ned til kirken ville bilen ikke starte. Batteriets celler var døde, og der stod vi med nyt tøj og gammel Nissan og kunne ikke gøre fra eller til. Altså bortset fra at ringe til min mor, der, som så mange gange før, reddede mit skind. Tak mor.

Præsten prædikede, fruen sagde ja, gæsterne tyrede ris, og festen var storslået. Men dagen efter var bilens batteri stadig fladt. Vi fik skubbet kareten i gang og kom hjem med alle gaverne – tak for dem!

Mandag morgen fik vi også løbet Nissanen i gang, og jeg nåede hele vejen til Helsingør og Thansens butik i Prøvestenscentret, inden jeg slukkede bilen for sidste gang med det døde batteri under motorhjelmen.

To skruer skulle løsnes, et hængsel skulle løftes, og så skulle gammelt erstattes med nyt.

Jeg er sådan indrettet, at den slags alligevel skal forklares grundigt og mere end én gang. Jeg kunne se på ekspedienten, at han brugte alle sine kræfter på at smile og hjælpe, fordi han ikke kunne begribe, at det skulle tage to og et halvt minut at forklare. Mit bedste bud er, at han kunne have skiftet batteriet på en femtedel af den tid.

Men jeg fangede pointerne, gjorde det selv på nok i nærheden af 25 seku… minutter.

Men bilen startede, og jeg havde ansigtet kringlet rundt i et smil på absolut maksimum. Jeg kunne selv næsten ikke forstå, hvor dygtig jeg var.

Da jeg nåede til Helsingør Erhvervs-park, løb jeg op ad trapperne, greb avisen og konstaterede med en vis skuffelse, at min batteri-bedrift ikke var på forsiden. Da jeg kort tid efter havde scannet resten af avisen og hdnet.dk med en erkendelse af, at ingen havde skrevet et heltekvad om mig, måtte jeg selv i gang.

Jeg begyndte at forklare alle forbipasserende om, hvorledes der nu var kommet strøm på slæden igen, men i bedste fald smilte folk bare til mig.

Til sidst måtte jeg ringe til min hustru, der godt nok havde undervisning i sin nye 1. klasse, men selvfølgelig tænkte, at det var vigtigt, når jeg mod sædvane ringede midt i arbejdstiden – DET VAR VIGTIGT!

For jeg har brug for rosen, når jeg laver noget så enestående flot, der ligger så langt uden for mit kompetenceområde. Og efter 20 års samliv er fru Julie heldigvis klar over det, så det blev til et hurtigt “wauw, det var flot. Du er dygtig. Men jeg løber lige ind til de 25 børn, der venter på mig”.

Tak, det var bare det, jeg skulle høre.

Ligesom jeg skal have et klap på hovedet, når jeg HELT af mig selv har ryddet op i køkkenskuffen, gjort rent på toilettet (hvor det ikke er flertallet i familien, der står op, når de tisser), lavet mad en sjælden gang imellem og så videre.

Jeg har tillært mig, at når jeg leverer den slags præstationer, så får det vores lille verden til at dreje den rigtige vej, og det er skønt. Men jeg har stadig – 40 år gammel – brug for rosen. “Det var flot Andreas. Tak”. Hvis den ikke kommer, så vil jeg på et tidspunkt fremstamme (med pivestemme): “Ehem, har du set, hvor fint der er nede ved gryderne” …

“Det var flot Andreas. Tak.”

Artiklen sidst ændret: 14. oktober 2018 13:07

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018