Byggeriet af stadion på Nordre Strandvej er i fuld gang. (Foto: Torben Sørensen).

Af Jesper Munch Nielsen

Politiet opgiver at finde person bag lækage i sag om nyt stadion

Lank Guldsmed, 374401, 1723974, 12.000 visninger logobanner

Efterforskning har ikke ført politiet til gerningsmand bag læk.

POLITI: Den person, sandsynligvis en politiker fra Helsingør Byråd, der i februar i år lækkede oplysninger til pressen fra en lukket dagsorden til et møde i Helsingør Byråds økonomiudvalg, bliver ikke fundet med politiets hjælp. Nordsjælland Politi har opgivet den videre efterforskning i sagen, fordi forventningen er, at der under ingen omstændigheder vil kunne rejses sigtelse mod nogen i sagen.

Det var i forbindelse med en udbudsrunde af byggeriet af et nyt Helsingør Stadion på Gl. Hellebækvej, at Helsingør Kommunes økonomiske smertegrænse og forhandlingsstrategi over for entreprenørerne blev lækket til og offentliggjort i Frederiksborg Amts Avis - nogle dage før, at prisen på stadion alligevel ville være offentliggjort.

Direkte skadelig

En person med adgang til den lukkede dagsorden stod bag lækken - enten en politiker fra Helsingør Byråd eller en embedsmænd.

Kommunens direktion vurderede, at dele af lækken var "direkte skadelig" for kommunen og var et brud på straffeloven. Derfor indgav kommunaldirektør Stine Johansen en politianmeldelse.

Johansen har i dag ingen kommentarer til udviklingen og politiets beslutning.

Ikke i private mails

Efter politianmeldelsen gennemførte Nordsjællands Politi afhøringer af en række personer, blandt andet en halv snes politikere.

Politiet undersøgte via en retskendelse også, om der via Helsingør Kommunes mailserver er blevet sendt mails til Frederiksborg Amts Avis og Helsingør Dagblad fra den pågældende gruppe af personer. Det viste sig ikke at være tilfældet.

Nu oplyser Nordsjællands Politi, at efterforskningen populært sagt har ramt muren. Politiet skriver til kommunen, at man ikke vil kunne få en retskendelse, der giver mulighed for yderligere efterforskning i form af ransagninger og kontrol af kommunikation fra private mailadresser og telefoner i kredsen af personer med kendskab til indholdet af den lukkede dagsorden. Hverken oplysninger, spor eller mistanker er skarpe og konkrete nok til, at retspraksis ville tillade en efterforskning så langt inde i privatsfæren, er meldingen fra politiet.

Kan genoptages

Med udtømte efterforskningsmuligheder har Nordsjællands Politi derfor besluttet, at efterforskningen indstilles.

Den kan dog blive genoptaget, hvis kommunen på et senere tidspunkt skulle få konkrete oplysninger, der kan identificere en mulig gerningsmand, oplyser politiet.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 14. september 2018 15:18

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
mestergartneren side+logo 25.000 win win 1. april og 1 år frem
Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 side/logo
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu