FODBOLD: under kampen i NordicBet Ligaen mellem FC Helsingør og Lyngby Boldklub den 26. august 2018 på Helsingør Stadion. Foto: Claus Birch

Af Andreas Mayerhofer

FC Helsingør tabte trænerdebut i Silkeborg

Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger side

Store fejl blev fatale, da FC Helsingør tabte nedrykningsbraget i Silkeborg søndag eftermiddag. Helsingoranerne er nu kun et mål over nedrykningsstregen.

Silkeborg - FCH 3-0 (2-0)

1-0 Ronnie Schwartz (4.)

2-0 Ronnie Schwartz (40. str.)

3-0 Magnus Mattson (65.)

Tilskuere: 2.363

FODBOLD, 1. DIVISION: FC Helsingør kan fortsat ikke scorer, og det blev straffet i Silkeborg, hvor Ronnie Schwartz gjorde ondt på nordsjællænderne, da to af de tre Superliga-nedrykkere mødtes på Jysk Park.

Nu balancerer FCH på nedrykningsstregen i landets næstbedste række efter ni point i ni kampe.

Hurtigt bagud

Det var en god FC Helsingør-chance, der satte Silkeborg i gang efter få minutter. Gæsterne havde mange mennesker med fremme, men selvom de kom tæt på mål, så kom der ikke afslutning på. En flad clearing splittede hele FCH-holdet, der var i ubalance. Frederik Bay blev sat totalt af, da Stephan Pedersen førte bolden frem. Pascal Gregor lå alene tilbage og kunne ikke gøre meget, da pasningen på tværs til Ronnie Schwartz faldt, og "Plaffeministeren" hamrede bolden op i fjerneste målhjørne. En helt unødvendig scoring set fra helsingoranernes side, for der var absolut ingen grund til at lægge bagkæden så højt i situationen.

En spand koldt vand i hovedet på spillerne og den nye træner, der var kommet til Silkeborg for at få en ny start efter en skidt indledning på sæsonen.

Den nye FCH-træner, Peter Feher, havde helt tydeligt krævet, at spillet fra egen forsvarszone foregik langs jorden i pasninger i stedet for lange fremlægninger. Det var flere gange ved at gå galt, for teknikken svigtede ofte inden, at bolden trillede over midterlinjen.

I angrebet var der ikke meget nyt under solen. Boldmassagen var udtalt, når FC Helsingør nærmede sig Silkeborg-målet, og så blev det aldrig farligt.

Så blev det farligere den anden vej, hvor Silkeborgs lynhurtige højreside med Stephan Pedersen og den tidligere Brøndby-spiller Svenn Crone blæste forbi Frederik Bay efter forgodtbefindende.

Tumpet straffespark

Det var Silkeborg, der havde de største chancer gennem første halvleg, men da det næste mål kom, var det egentlig ikke en chance. Målmand Mikkel Bruhn spillede fem minutter før pausen alt for smart med bolden for fødderne. Ronnie Schwartz fik fat i bolden, Bruhn gik i panik, og skubbede angriberen i ryggen med to hænder. Schwartz lagde sig prompte, som var han blevet skudt af en kanon - straffesparket blev dømt, og det var okay.

Schwartz eksekverede selv. 2-0.

Få centimeter hindrede FC Helsingør i at få lidt tro på tingene lige før pausen, da Nicolas Mortensen fra buen på feltet sendte bolden uden om SIF-keeper Peter Friis, men stolpen tog fra for hjemmeholdet. Kæmpe udtur for Mortensen, der har hårdt brug for mål.

Silkeborg kvitterede ved at sende et skud på overliggeren i den anden ende, og sådan endte de første 45 begivenhedsrige minutter.

FC Helsingør kom fint ud til anden halvleg, og reduceringen var tæt på, da træværket endnu engang reddede Silkeborg. Frederik Bay spillede fornemt Anders Holt fri til skud med et 'cut back' fra baglinjen, men afslutningen prellede af på overliggeren.

Burde have reduceret

FC Helsingør kunne og burde have reduceret i første kvarter af kampens sidste halvdel, hvor der var store skudmuligheder til Christian "TK" Køhler og Nicolas Mortensen, men afslutningerne var for dårlige.

I stedet lukkede Silkeborg kampen, da de efter en lang sekvens på bolden lagde bolden frem, Pascal Gregor fik ikke clearet godt nok, og så vævede hjemmeholdet sig frem til kanten af feltet, hvor fra netop indskiftede Magnus Mattsson sparkede bolden i kassen. Et godt mål, men med et alt for passivt FC Helsingør-mandskab.

Man kunne se på helsingoranerne, at havde der været en lille tro på point ved indgangen til anden halvleg, så var den glød slukket i netop det sekund. Den sidste halve time handlede tilsyneladende om at komme igennem uden flere skrammer.

Det lykkedes lige akkurat, og så hindrede en enkelt scoring på Falster, at Hvidovre gik forbi FCH i tabellen. Nedrykkerne er ét mål bedre end københavnerne under 1. divisions nedrykningsstreg.

FC Helsingør (4-2-3-1): Mikkel Bruhn - Jonas Henriksen, Pascal Gregor, Andreas Holm, Frederik Bay - Patrick Olsen, Christian "TK" Køhler - Matheus Leiria (84. Nicolas Willumsen), Anders Holst, Carl Lange - Nicolas Mortensen (73. Mikkel Basse).

Advarsler: Patrick Olsen (60.)

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 17. september 2018 15:32

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

https://www.kunstnershoppen.dk/
AH modegarn 39169 1723845 logo 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19
KV-Revision, Kunde nr. 280954, Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
Verona Pizza og Kebab 20.000 win win 23/5 18-23/5 19 1726656 logo
Lynhjem Kunde nr. 34254 Ordre nr. 1725515 Antal visninger: 30.000 Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu