(Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

Bagom Bolden: ‘Sorte september’ må ikke gentages

Apperupvej e-mægler 397432 – logo side artikel 40.000 win, Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3

I 2017 talte FC Helsingør-lejren om “sorte september”, da mandskabet efter en overraskende god start i den bedste række gik totalt i stå, da sommer blev til efterår. FC Helsingør tabte alle kampe i årets niende måned, og i alle kampene blev der leveret vanvittige personlige fejl, og oprykkerne faldt til bunds.

I 2018 har september igen været lig med elendige præstationer og resultater. Et enkelt point i en ellers skidt kamp på Falster er det blevet til siden sidste lønningsdag, og holdet er færdig i pokalturneringen. Mens konkurrenterne suser forbi, står FC Helsingør stille i tabellen, og søndag var det svært at få øje på, at holdet er ved at få styr på spillet i den næstbedste række trods trænerskifte i sidste uge.

Jo, Silkeborg var bestemt fint spillende, og Ronnie Schwartz har lige præcis det, som FC Helsingør mangler mest af alt – spilleren der kan score mål i stort set alle kampe. Men Silkeborgs fortræffeligheder er ikke hele historien fra 0-3-kampen. FC Helsingør spiller – fortsat – klart under niveau næsten over hele linjen.

Børnefejl er tilbage

De vanvittige børnefejl, der gjorde FC Helsingør til grin i Superliga-kampene i september 2017, er begyndt at indfinde sig igen. Hvad i alverden foregår der, når man tre minutter inde i en udekamp på Silkeborg stadion kaster sig frem med ni mand og efterlader Pascal Gregor med lynhurtige Stephan Pedersen og skudsikre Ronnie Schwartz i den anden ende? Hvorfor tror Mikkel Bruhn, at han skal drible rundt i feltet med blodhunden Schwartz i hælene. Det vil man – forhåbentlig – ikke gøre som centerforsvarer, men som målmand … ??? Det giver simpelthen ikke mening.

Angrebsproblemerne er der efterhånden skrevet mange linjer om, men de kan godt få en tur mere.

Der er selvfølgelig utur med i spillet, når træværket rammes to gange, og det havde sandt for dyden været et kærkommen løft til Nicolas Mortensen, hvis hans afslutning i slutningen af første halvleg havde fået som fortjent og var gået i mål, men det er ikke nok til at affeje en målkrise – hvor det kun er blevet til mål i en ud af de seneste seks kampe. Peter Feher udtalte efter kampen i Silkeborg, at han ikke havde lagt mærke til det, og at han kun var interesseret i, hvordan man kommer frem til de næste scoringer. Det giver god mening at sige det, men nogen er nødt til at forholde sig til statistikken, for den kan ikke andet end gøre frygteligt ondt på de ærgerrige angribere, der lever for de mål, som slet ikke kommer i øjeblikket.

Anders Holst, der scorede det seneste FCH-mål i 1. division mod Lyngby, har fået chancen nogle gange, men det fungerer ikke med ham i en rolle, hvor han skal sætte tingene op for sig selv og de øvrige offensive spillere. Nicolas Mortensen løftede niveauet en smule i Silkeborg, men er stadig under niveau.

Leiria famler

Mest bekymrende lige nu er Matheus Leirias spil. I Silkeborg ville det være en underdrivelse at sige, at angriberen ledte efter sit spil. Han famlede i blinde, og mod sædvane taber han bolden i langt de fleste udfordringer, og får slet ikke gjort sine medspillere bedre.

Matheus Leiria er ubetinget blandt de spillere i FC Helsingør, der har mest flair i sit spil, og han er med stor sandsynlighed manden, der kan komme med svaret på FCH’s mål-bønner, men lige nu er han et stykke fra at gøre sig gældende i kampene.

Ikke meget tid

Selvfølgelig skal Peter Feher som ny træner have lov at finde sine ben, og den første kamp var den sværeste mulige test med udebane mod 1. divisions bedste trup. Men når man som træner overtager et hold som følge af for dårlige resultater, er der bare ikke meget tid til at vende udviklingen. Fortsætter den dårlige stime, sætter det utvivlsomt spor i truppen, og spillerne er nødt til at tro på både projekt og træner for at resultaterne begynder at gå deres vej.

Succes ikke længere væk end sejr

Nul point og nul mål giver minus på kontoen uanset, hvor meget holdet i øvrigt lærte af kampen, og i FC Helsingørs tilfælde er der nu kun et mål – og de er tilsyneladende mægtig svære at score – mellem nedrykkerne og nedrykningsstregen.

Den næste kamp bliver endnu en alvorlig mundfuld, når Peter Fehers drenge på udebane skal op mod HB Køge. Den tidligere FCH-bomber Martin Koch og hans sydsjællandske drenge har kun misset tre point i otte kampe, men i fodbold er succesen aldrig langt væk. Vinder FC Helsingør på søndag, ser det pludselig ikke så tosset ud. Men det kræver nogle kasser, og at børnefejlene bliver fjernet.

Artiklen sidst ændret: 18. oktober 2018 11:16

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Trykkeriloftet/Kasper Adrian 500319, 1753689, 15-20.000 win maj 19/20

Job i Nordsjælland

Berner Pedersen, maj 19/20,  15-20.000  win ordre 1752756, skift juni
Øresundsakvariet april 19/20 10-15.000 win  1752510
e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3
Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win 1752485
Kaiser april 19/20 15-20.000 win banner. 4 forskellige ældre sky, flæsk logo, aften midt/bund, smørrebrød side  1751635

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu