Af Niels Berg

Endelig – Nu kommer der en fiskerestaurant i Helsingør

Prøvestenen logo/side/artikel banner

Det har nok undret mange, at der ikke har været en decideret fiskerestaurant i havnebyen Helsingør i årevis. Men nu har vi fået en, og det er svensk-bosnisk-serbiske Danijela og engelske Thomas, der står bag.

HELSINGØR: Den hedder Jellyfish, men du kan ikke få serveret gopler i restauranten. Til gengæld står der blandt andet muslinger, hjemmegravad laks og fiskesuppe på Jellyfish’s menu.

For det er en decideret fiskerestaurant, der er slået op i byen tæt ved havnen- selv om der dog også er føjet en enkelt kødret til kortet for nyligt.

Danijela Bijelic, 27, og hendes kæreste engelske Thomas Hayden, 34, ledte efter et sted at åbne en restaurant i Danmark eller i Sverige, så Danijela kunne komme tættere på sin svenske familie med bosnisk-serbisk ophav i Småland. De ledte blandt andet efter egnede lokaler i København.

– Men nogle venner foreslog, at vi tog en tur op til kystbyen nord for København, hvor der var ved at vokse en ny madscene frem med street food-markeder og andre nyskabelser. Men den havde ikke nogen fiskerestaurant, fortalte de – og da vi besøgte byen sidste efterår, var vi ikke tvivl. Det var lige det, vi søgte, og Helsingør ligger ikke længere end tre timers rejse fra familien, fortæller Thomas.

Fra Firenze til Helsingør

Indtil kæresteparret dukkede op i Danmark havde de drevet en grillrestaurant i Firenze, Italien, i tre år.

Men Danijela savnede sin familie, så de solgte Firenze-restauranten og drog nordpå.

Den nye fiskerestaurant hedder som nævnt Jellyfish, fordi parret gerne ville have et sjovt og mundret navn til spisestedet.

– Den restaurant, vi drev i Firenze, hed Gekkos, som er navnet på små firben, men det betød ikke, at man kunne få serveret firben i restauranten, ler Thomas.

Hver morgen tager han til fiskeauktionerne i København for at sørge for friske forsyninger af havets frugter til Strandgade-restauranten.

– Jeg køber ind i afgrænsede mængder, så vi er sikre på at få solgt ud fra dag til dag, Men jeg røger også fisk og graver laks, som kan holde sig længere, fortæller Thomas Hayden.

Engelske menuer

Han bruger de første formiddagstimer på at tilberede råvarerne, så der kan serveres frokost senere på formiddagen, men restauranten har også et aftenkort.

Det hele står foreløbig på engelsk, men parret arbejder på at få oversat menuerne til dansk.

Det barnløse par bor selv i en lejlighed i samme bygning som restauranten ligger i, og arbejder lige for tiden fra tidlig morgen til sen aften.

Restauranten har åben alle ugens syv dage.

– Vi har dog overvejet at lukke om søndagen, hvor her kan være temmelig dødt, og så vi kan få lidt fritid, siger Danijela.

Begge er meget glade for den velkomst, de har fået i Helsingør.

– Byen er pragtfuld med gamle fine bygninger, og restauranten har en perfekt beliggenhed. Alle er fantastisk søde og venlige og glade for den måde, vi har indrettet restauranten på. Her er simpelthen bare virkelig nice, lyder det fra Danijela.

Artiklen sidst ændret: 18. oktober 2018 19:08

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger top

Job i Nordsjælland

Backe vin 374334 1725521 7/5 og 1 år frem  Visninger pr. md. 25.000 delt i 2 mat. Vin logo og top. Gin sky og side. Jul nov+dec
Dutrupgaard, 500128, 1723793, 20.000 visninger logo
Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
Rasmus Ebbe 388428 1723690 logo  25.000 win win 19/4 18-april 19
Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu