(Foto: Lars Johannessen)

Af Niels Berg

Mystisk dødsfald efter flaskevold: “Det var nødværge”

Nsnet.dk – læs online

– Det var nødværge, hævdede den tiltalte, inden han blev kendt skyldig i grov vold mod en 24-årig ven i april. Offeret døde to dage senere på sygehuset, men af helt andre og ukendte årsager.

HELSINGØR: Måske er det mest interessante ved hele sagen, at offeret for volden døde et par dage senere på Nordsjællands Hospital – af helt andre årsager end de skader han pådrog sig, da han blev slået i hovedet med en flaske. Hvad den 24-årige mand sås døde af er ikke oplyst.

Men den side af sagen blev ikke behandlet, da Retten i Helsingør skulle tage stilling til flaskevolden, som fandt sted i en bil på Gl. Hellebækvej i Helsingør om aftenen den 6. april i år.

En 30-årig mand fra Helsingør, som er tidligere straffet for overtrædelse af våbenloven og for vold, stod tiltalt for at have slået en 24-årig kammerat i hovedet med en flaske. Han erkendte volden, men påstod, at det skete i nødværge. Det tog retten ikke for gode varer og idømte ham tre måneders fængsel for vold. Den tiltalte modtog dommen.

Ifølge ham var de to mænd på vej til Helsingør centrum fra Ålsgårde Bodega om natten den 6. april. Hele dagen havde de festet sammen blandt andet i København og havde indtaget alkohol og kokain.

Ville smadre ham

Den 24-årige ville, ifølge den anklagede, fortsætte tilbage til København fra Helsingør. Det var den tiltalte ikke interesseret i, fortalte han i retten – og de kom op at skændes under køreturen, hvor den 24-årige sad bag rattet.

På tidspunkt skulle han have truet den 30-årige med “at smadre ham”, han kørte ind til siden på Gl. Hellebækvej og trak håndbremsen.

Han tog kvælertag på den tiltalte, og han reagerede ved at slå ham i højre side af hovedet med en næsten tømt vodkaflaske, som han sad med i hånden. Flasken blev knust, og den 24-årige fik flere flænger og snitsår i ansigtet og på halsen.

Blodet flød, og den 30-årige overtog rattet i bilen og kørte ham til Sundhedshuset i Murergade. Men det var lukket, og den 30-årige slog alarm på 112, da den 24-årige fortsat blødte kraftigt.

Ringede selv til 112

Politi og ambulancer nåede hurtigt frem, og den 30-årige forklarede betjentene – i strid med sandheden – at han helt tilfældigt havde fundet den 24-årige siddende blødende i bilen under en gåtur på Gl. Hellebækvej, og at han derfor havde kørt ham til Sundhedshuset.

Den 24-årige blev kørt til behandling på Nordsjællands Hospital i Hillerød. I fem timer lå han på operationsbordet og blev behandlet for flere flænger, sår og rifter med talrige sting.

I mellemtiden havde politiet næret mistanke til den 30-åriges forklaring, og da han tilmed ændrede den, blev han taget ind til afhøring på politigården. Senere blev han løsladt.

Da det gik op for ham, at den 24-årige var afgået ved døden under sit ophold på Nordsjællands Hospital, meldte han sig selv til politiet og tilstod volden. Han blev sigtet for vold med døden til følge.

Uventet dødsfald

En dommer varetægtsfængslede ham i tre uger, men den 30-årige nåede dog ikke at sidde i arresten i mere end et par dage, før han blev løsladt.

Årsagen var, at lægerne havde konstateret, at den 24-åriges død på hospitalet intet havde med flaskevolden at gøre.

I retssagen mod den 30-årige vidnede offerets mor, som gengav en udlægning af episoden i bilen, som hun havde fået den fortalt af sin søn på hospitalet dagen, før han døde.

Han havde, ifølge moderen, ikke sagt noget om, at han skulle have taget kvælertag på kammeraten, og en lægelig undersøgelse af den dømtes hals viste ingen tegn på overgreb, selv om han selv hævdede, at den 24-årige havde klemt så hårdt, at han ikke kunne trække vejret.

Artiklen sidst ændret: 19. oktober 2018 13:35

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Holmen, 1723975, 12.000 visninger top

Job i Nordsjælland

Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 logo
Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side
Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger logo
Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605 logo
Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu