"Immigrantbilledet" som nu har ført til at Rungsted Gymnasium trækker hele oplaget af klassebogen tilbage.

Af Niels Berg

Gymnasium trækker klassebog tilbage: Elever klædte sig ud som bådflygtninge

Låsesmeden, 279278,1724845, 25.000 visninger Logo

Rungsted Gymnasium har givet alle elever besked på at levere årets klassebog tilbage efter klager over et foto med elever udklædt som immigranter og bådflygtninge.

RUNGSTED: Alle elever på Rungsted Gymnasium har fået besked på at levere deres eksemplarer af gymnasiets traditionelle klasseårbog tilbage til skolens kontor.

Der skal trykkes nyt oplag af klassebogen – denne gang uden det foto, som eleverne i “3. I” havde lavet til den nu bandlyste udgave.

Eleverne havde fået til opgave at lave et såkaldt “fjollebillede” og fotografere sig selv i en sammenhæng, hvis overskrift skulle være et ord, som begyndte med klassebogstavet.

Gymnasie-eleverne i 3. I valgte at lade sig fotografere forklædt som immigranter i arabiske klædningsstykker og delvist tildækkede ansigter.

Dybe undskyldninger

Men det faldt mange for brystet og protesterne fra blandt andre skolens egne elever, men efter hvad Helsingør Dagblad erfarer også fra flere forældre, begyndte snart at strømme ind til gymnasiets ledelse og den relativt nytiltråtde rektor, Ruth Kirkegaard,

Hun har nu meldt ud, at hun og gymnasiet tager afstand til billedet. Det samme gør eleverne i klassen med en dybt undskyldende udmelding.

På vegne af hele 3. I vil vi gerne undskylde for ikke at have gennemtænkt vores tema. Det har på ingen måde været vores hensigt at hverken støde eller træde nogen over tæerne. Vi fortryder dybt vores handling og ser alvoren og erkender fejlen. Valget af tema blev taget impulsivt, og vi har først efterfølgende tænkt over betydningen. Vi skulle have tænkt os mere om. Undskyld” står der i udtalelsen fra eleverne.

– I bedes aflevere jeres fotobog på kontoret. Vi tager derfor et nyt billede af 3. I og trykker bøgerne igen, lyder ordren fra gymnasiets ledelse til skolens cirka 825 elever.

Ikke censur

– Er det ikke censur, spurgte Helsingør Dagblad rektor Ruth Kirkegaard.

– Vi vil ikke kalde det censur. Det handler om at være opmærksom på, hvordan vi agerer over for hinanden, svarer hun og fortsætter:

– Jeg er leder på værdier og gensidig respekt og det bakker vi alle op om. Det er bare ikke altid klassen på forhånd kan gennemskue, hvordan sådan et billede ser ud i den sammenhæng, det bliver bragt. Billedet passer ikke i en klassebog.

Ingen retningslinjer

Hun mener også, at det er et foto, som kan støde mennesker, der eventuelt selv har relationer til bådflygtninge og immigranter og som måske selv har prøvet at flygte på anden vis i sit liv.

Der var dog ikke på forhånd meldt ud om restriktioner for valg af emne til bogstavstemaet fra skolens ledelse.

Helsingør Dagblad har rettet henvendelse til skolen elevrådsformand for at høre, om eleverne er enige i ledelsens beslutning, men han er ikke vendt tilbage.

Artiklen sidst ændret: 20. oktober 2018 15:59

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605 top

Job i Nordsjælland

Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
https://www.kunstnershoppen.dk/
Bruuns rengøring logo  25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu