Af Helsingør Dagblad

Klumme: Min datter kan forvandle sig til et skræmmende teenage-monster

Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673

Janus Kyhl, direktør for FC Helsingør og nyslået medlem af byrådet. I 1992 trak helsingoraneren Marianne den hurtigttalende Janus fra Hørsholm til Helsingør. Det blev så til to børn og et hus i Ålsgårde, hvor Janus nu slår sine private folder.

Jeg er den stolte far til en datter på 13 år og en søn på 20 år, så det er jo ikke ligefrem, fordi jeg ikke har prøvet det før, men man glemmer åbenbart hurtigt!

Jeg taler naturligvis om pubertet og teenagekriser.

Jo den er god nok, Amanda er skam blevet teenager og det med fuld honnør og bravur. Den 1. august fyldte hun 13 år og blev officielt teenager, men hun havde nu taget forskud på glæderne lidt i forvejen. Altså de glæder som man som teenageforælder kender så godt. I ved: humørsvingningerne, vredesudbrud, de rullende øjne og så videre.

Det er som om, at min lille søde datter stille og roligt henover sommeren forvandlede sig til et skræmmende teenage-monster. Et af de monstre, som kan komme ud om morgenen, halvt opløst i gråd, halvt med fråde om munden, råbende gennem huset: ”Jeg har tøjkrise”, og når man foreslår, at hun så prøver noget andet, bliver stemmen en lille smule mere desperat og samtidig halvt truende ”jamen, jeg har jo ikke noget tøj!”.

Det er en sandhed med modifikationer. Hun har helt bestemt den allerstørste garderobe i huset.

Efter et par spæde forsøg på at forklare hende, at det må hun prøve at finde en løsning på, nærmer dramaet sig nye højder, da decibelhøjden når nye højder. Den nærmer sig med faretruende hastighed udslag på Richter-skalaen – en potentiel konkurrent til det nylige jordskælv i Midtjylland. ”Jeg har hverken noget tøj eller noget hår, I forstår jo ingenting, jeg hader jer!”, kommer den nye melding fra monsteret, som jo ellers normalt hedder Amanda og er en sød, frisk, hjælpsom og kærlig pige.

Nu spiller hun altså hårkortet for ligesom at sætte trumf på, og på den måde spille sin mor helt skakmat. Se, for nylig skulle Amanda nemlig klippes, og den unge dame havde besluttet sig for at få klippet lidt af hendes lange yndige hår, som havde passeret skuldrene. Moderen, som er frisør, gik i gang, og da hun havde klippet det af, de havde aftalt, så mente frk. Amanda, at der skulle mere af. Ja, faktisk bad hun til sidst om at få pagehår, og således ansporet endte vi med et halvlangt pagehår til alt andet end glæde for vores elskelige teenagemonster.

Ikke så snart var den unge dame klippet færdig, førend moderen var udnævnt til Danmarkshistoriens dårligste frisør, og ikke alene havde hun ødelagt Amandas hår, nej hun havde faktisk ødelagt hele hendes liv. Det tog os en uges tid at overbevise Amanda om, at dels så hun faktisk ret godt ud med håret, og dels at det herlige med hår er, at det vokser ud igen.

Nu troede vi, at den seance var historie, men her en septembermorgen blev den altså med et hevet frem af gemmerne igen. På dette tidspunkt i seancen bliver vores datter orienteret om, at hvis hun ikke når skolebussen, må hun tage toget og selv være ansvarlig for sin forsinkelse på skolen.

Døren bliver smækket bag hende 3-4 gange, sådan for at vi for alvor kan forstå hendes vrede, hvorefter der bliver stille. 7-8 minutter efter kan vi konstatere, at det har hun bestemt ikke, hun er blot blevet afløst af søde Amanda, som kommer ud med et halvskævt smil og siger: ”Jeg er klar, far”.

Endnu en teenagekrise er overstået, og dagen kan tage sin begyndelse, da Amanda giver mig et kram og begiver sig mod sin skole.

Hvor jeg dog elsker min herlige teenagedatter for alt, hvad hun bringer af gode og sjove stunder, både med hendes kærlige og morsomme væsen og med hendes knap så flatterende teenageudbrud.

Artiklen sidst ændret: 21. oktober 2018 13:35

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Kan man sammenligne det arbejde, frivillige laver på Sundtoldsmarkedet med den indsats frivillige yder til for eksempel Hornbæk Havnefest?

Cafe Hammermøllen 383039, 1728365, 15-20.000 win win juni 19/20

Job i Nordsjælland

Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side
Frøsø april 19/20 , 15-20.000 win win 1752468
Trykkeriloftet/Kasper Adrian 500319, 1753689, 15-20.000 win maj 19/20
KV-Revision, 280954,  1752052, 15-20.000 visninger win maj 19/20
Berner Pedersen, maj 19/20,  15-20.000  win ordre 1752756, skift juni

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu