Den tidligere FCH-bomber Martin Koch gjorde ondt på sin gamle klub på Herfølge Stadion, hvor hans to mål dog endte med ikke at være nok til tre point. (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

FC Helsingør fik point mod tophold

Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517

Nede 0-2 kæmpede FC Helsingør sig tilbage i udekampen mod topholdet HB Køge og fik uafgjort.

HB Køge – FC Helsingør 2-2 (2-0)

1-0 Martin Koch (5.)

2-0 Martin Koch (19.)

2-1 Patrick Olsen (63.)

2-2 Douglas Ferreira (84. str.)

Tilskuere: 1.262

FODBOLD, 1. DIVISION: Martin Koch puttede FC Helsingør ned i sækken søndag eftermiddag på Herfølge Stadion, men Patrick Olsen og Douglas Ferreira trak nedrykkerne op igen, og så blev det til et enkelt velfortjent point.

Ligesom i Silkeborg kom FC Helsingør skidt ud til kampen, da man igen inden for de første fem minutter indkasserede et mål, der med relativt simple midler kunne have afværget.

Først var det Christian Køhler, der midt på egen banehalvdel gik alt for hårdt ind i en duel, der kostede en advarsel og et frispark. Dødbolden blev hældt ind i feltet, hvor store stærke Jean-Claude Bozga flækkede bolden videre, og her dukkede 1. divisions topscorer, Martin Koch, op, og da Jonas Henriksen holdt pause fra opdækning, kunne den tidligere FCH-skarpskytte lægge bolden i mål ganske ubesværet.

Dobbelt op på Koch

Koch var ikke færdig med at score, og FC Helsingør var ikke færdig med at lave tossede ting. Et lille kvarter efter første mål, var det Pascal Gregors tur til at falde i gryden med store dumheder. Som bageste mand var han alt for længe om at afvikle, og det skal man ikke over for en Martin Koch i målhumør. HB Køge-angriberen snuppede bolden, spurtede en halv banehalvdel og lagde bolden sikkert forbi Mikkel Bruhn til 2-0.

Skarpt af den rutinerede målræv, der på alle tænkelige måder viste, hvad FC Helsingør savner for tiden. Midt i første halvleg illustreret ved Matheus Leiria, der flot kom fri til skud, men afslutningen syv-otte meter fra mål var elendig og endte i sidenettet.

Martin Koch kunne og burde have fuldbragt sit hattrick efter 28 minutters spil, da Jonas Henriksen igen fejlede bravt, da han lagde en tilbagelægning lige i skoene på Koch. Heldigvis for Henriksen, havde modstanderen nok ikke i sin vildeste fantasi regnet med at få den bold, så den kom ikke under kontrol, og situationen blev afværget.

Olsens første mål

FC Helsingør satte sig stille og roligt på kampen som første halvleg skred frem, og det blev også til et par gode chancer, og her var det Nicolas Mortensen, der var tæt på. Først fik han bolden i feltet, og afslutningen var fin, men HB Køges keeper, Andreas Hansen, nåede ned og fik prikket bolden på stolpen. På det efterfølgende hjørnespark kom Mortensen igen på bolden, men også dette hovedstød klarede Hansen i Køge-kassen.

Den gode afslutning på kampens første halvdel blev ikke fulgt op efter pausen, hvor HB Køge kom bedst ud. Det blev dog ikke til flere mål fra Koch og Køge, og efter en times spil pustede Patrick Olsen nyt liv i kampen, da han fra kanten af feltet pumpede bolden i nettet. Midtbanespillerens første turneringsmål i FC Helsingør – og et godt et af slagsen.

Det var tilmed det første FCH-mål i 1. division siden august.

Målet fik HB Køge til at trække sig endnu længere tilbage, men chancerne kom ikke. ikke før 10 minutter før tid, hvor HB Køges anfører Henrik Madsen mægtigt klodset fældede Nicolas Mortensen i feltet, og det fik prompte dommeren til at pege på pletten. Douglas Ferreira, der har været ude med en skade i mere end en måned omsatte sikkert sparket til en udligning.

I tillægstiden var FC Helsingør kun en overligger fra at tage alle tre point, da Douglas Ferreira hamrede bolden på tværliggeren fra en position bagest i feltet. Målt ud fra spillet den sidste time, havde det ikke været ufortjent, men 2-2 var trods alt en succes efter den frygtelige start.

FCH (4-3-3): Mikkel Bruhn – Jonas Henriksen, Pascal Gregor, Andreas Holm, Frederik Bay – Christian Køhler, Anders Holst (82. Frederik Roepstorff), Patrick Olsen – Matheus Leiria (73. Douglas Ferreira), Nicolas Mortensen (89. Mikkel Basse), Carl Lange.

Advarsler: Christian Køhler (4.), Patrick Olsen (24.). Liam Jordan (61.), Magnus Häuser (91.)

Artiklen sidst ændret: 23. oktober 2018 15:48

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Trykkeriloftet/Kasper Adrian 500319, 1753689, 15-20.000 win maj 19/20

Job i Nordsjælland

Gl. Humlebæk kro. april 19/20 15-20.000 1752756 Påske, nyt mat start 27/5
HF Byg HF Materiel 353825, 1753684 15-20.000 win  maj 19/20
Divino 372881 1756411 15-20.000 win juni 19/20
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19 nyt top 20/12

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu