Af Josephine Vedel

Klumme: Mine bedste venner

Vi samler Helsingør 1755837 Bliv hørt 18/6 side + logo

Ulrich Koch Borrits, 30 år, giver hver uge 60 U-14 piger og drenge og 1. holdsdamerne håndboldglæde med hjem. Ulrich træner håndboldtalenter fra Idrætsklasserne og er lærer på 10.klasseskolens idrætslinje.

Er der ligheder mellem mennesker og slik? Umiddelbart er det ikke oplagt at associerer de to størrelser med hinanden. Og dog. Ved nærmere eftertanke er der skræmmende mange ligheder.
Uanset hvilken færdigblanding man køber, vil man altid have en rangering over hvilke stykker slik, der smager bedst, og hvilke man ikke kan lide. Sådan er det også med de mennesker, vi omgås.

Der er dem, man ikke bryder sig om. Heldigvis er der få af dem – både på slik- og menneskefronten. Når man spotter en person i denne kategori, kan grønsagsblandingen i frostafdelingen i supermarkedet pludselig synes vældig interessant, eller også er der pludselig heftig aktivitet på mobilen. I slikskålen genkendes de ved, at de efter 2 måneder efterhånden har fået et tydeligt lag støv på sig, og ja, så ender de i skralderen; Dur ikke, væk!

Så er der nogen, der går under begrebet genkendelige. Man ved godt, hvem personen er, men kender måske ikke engang navnet. Måske man ikke engang ville hilse, hvis man stødte på ”en genkendelig” i bybilledet, for “gad vide om ”den” kan huske, hvem jeg er”? I slikposen er det stykket, der til allersidst får lov til at tage den lange rejse ned i mavesækken – kun fordi, at det trods alt ikke smager dårligt.

Andre er bekendte. De stykker slik, der på en seriøs bland-selv dag, liiige får lov til at komme med i posen. Det er personen, man hilser på og måske får sig en kort sludder med. Ikke at man ligefrem stopper op og vender verdenssituationen, men måske man får opsummeret vejret i ugen, der gik, eller kort fortæller hinanden, at man, som sædvanligt, “har det godt”.

Så er der vennerne. Dem man har det sjovt med! Dem man ses med i ny og næ, fordi man har lyst til at se hinanden. Nogen har man faste traditioner med, mens man ser andre lidt ad hoc. Fælles for dem alle er, at samtalen ikke går i stå efter den førnævnte vejrstatus, og at der er en tydelig gensynsglæde. Og så smager de godt… Altså, slikstykkerne… Hvis ikke der som minimum indgår to af denne type slik i en blanding, vil den aldrig ryge i indkøbskurven! Sådan har jeg det med Bridgeblandingen. Der er simpelthen for få venner og for mange af de genkendelige, til at jeg gider købe den.

Sidst, men absolut ikke mindst, er der de bedste venner. Dem, man føler, man nærmest ikke kan leve uden. Forestil dig en verden uden chokolade… Eller is for den sags skyld… For mig er det godt nok svært!
Indrømmet, jeg ser mine bedste venner i slikverden meget mere end mine virkelige bedste venner. Ikke fordi jeg ikke har lyst til at se dem hver dag, men det tillader hverdagen desværre ikke. Men det er okay, for jeg ved, at jeg ALTID kan ringe til dem. Og det uanset, om det er en dag, en uge eller en måned siden, vi sidst har været sammen.

Den slags venner er jeg så heldig at have et par stykker af. Nogen af os italesætter os som værende bedste venner, andre er det mere lagt hen i det usagte. Fælles for dem alle er, at jeg har gået i folkeskole sammen med dem. Ni år fyldt med oplevelser i og uden for skolen, har bygget et så stærkt fundament, at det har holdt sig stabilt på trods af længere perioder uden særlig kontakt.
Lige netop denne kategori af mennesker, har jeg det seneste år opdaget hvor fantastisk vigtige er for mig. På trods af min, igennem mange år, manglende evne til at tage kontakt, har de alligevel på forunderlig vis holdt mig inde i varmen. Det er jeg dem evig taknemmelig for!

Bedst af alt er, at båndet er blevet stærkere med tiden. Sådan har jeg det i hvert fald – både med mine bedste venner og marcipansneboldene til jul. Tak for jer!

Artiklen sidst ændret: 24. oktober 2018 12:23

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334, udskift 3/5

Job i Nordsjælland

Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side
Petersen ure-smykker, 373613, 1752899 10-15.000 win maj 19/20
Divino 372881 1756411 15-20.000 win juni 19/20
Vi samler Helsingør 1755837 Bliv hørt 18/6 side + logo
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19 nyt top 20/12

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu