Af Asger Lind Krebs

Politikere: Kramme­regler er fjollede

Vi samler Helsingør 1755837 Bliv hørt 18/6 side + logo

Det har vakt en del opsigt, at byrådspolitikerne i Hørsholm Kommune har fået indskærpet, at de som udgangspunkt ikke må kramme kommunens embedsmænd. Politikere i Helsingør Kommune vil ikke indføre lignende regler.

POLITIK OG KRAM: Siden 2014 har der eksisteret en aftale i Hørsholm Kommune om, at byrådspolitikere og embedsmænd som udgangspunkt ikke krammer hinanden. Senest blev byrådspolitikerne mindet om aftalen på et møde den 6. september.

– Nogle politikere havde dengang en oplevelse af, at andre politikere var tættere på administrationen end andre. Og det reagerede vi på og sagde, vi ikke skulle gå rundt og kramme, siger Hørsholms borgmester Morten Slotved til DR.dk om baggrunden for, at man i 2014 valgte at debattere krammekulturen i kommunalbestyrelsen.

Ikke på vej i Helsingør

Helsingørs fungerende borgmester, Henrik Møller, ser ikke nogen grund til at indføre lignende regler i Helsingør.

– Jeg er ret sikker på, at vi ikke har nogle retningslinjer for kram i Helsingør Kommune. Og jeg er også ret sikker på, at de ikke kommer. Vi vil gerne være kendte for andre ting end regler, som i bund og grund er pjattede. Jeg kan ikke se nogle problemer i den omgangsform vi har haft i hvert fald gennem de seneste 70 år. Derfor synes jeg, det vil være fuldstændig vanvittigt at begynde at lave regler. Regler vil ikke løse noget problem. Tværtimod vil det kunne skabe problemer, og det er ikke vores opgave som byrådspolitikere at skabe problemer, siger Henrik Møløer.

2. viceborgmester Marlene Harpsøe er enig.

– Jeg ser ikke noget behov for et tilsvarende sæt regler i Helsingør. Jeg synes, det ville være lidt fjollet. Hvis man ikke er til kram, stikker man bare hånden frem til hilsen.

Situationsfornemmelse

I stedet for fælles regelsæt, vil de to politikere i stedet lade det være op til folks situationsfornemmelse.

– Hvordan man hilser på hinanden, vil altid være afhængig af situationen. For mig kan krammet være en måde at hilse på. Andre gange er det nok bare at give hånd. Uanset hvad, er det ikke afgørende for relationerne. Det er kun en gestus. Jeg mener, det er umuligt at lave faste regler for. Det må være op til dømmekraften fra bege parter, hvordan man hilser, siger Henrik Møller.

– Jeg tror, man skal have almindelig situationsfornemmelse. Jeg har ikke oplevet problemer i Helsingør Kommune, men hvis nogen skulle have svært ved det, bør man bare tage en snak med vedkommende, ikke indføre generelle regler. Jeg giver selv altid hånd, men det er ikke noget, der har fyldt hos mig.

Artiklen sidst ændret: 23. oktober 2018 21:11

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Malerfirmaet Nordkysten  top 26/3-18-31/3-19 win win 1721580+81+82

Job i Nordsjælland

Berner Pedersen, maj 19/20,  15-20.000  win ordre 1752756, skift juni
Trykkeriloftet/Kasper Adrian 500319, 1753689, 15-20.000 win maj 19/20
Din særlige pleje 396263, 1754223, 15-20.000 win maj 19/20
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365
Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334, udskift 3/5

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu