Af Tine Zedeler

Surf på skemaet gør skoledagen sjovere

Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx

På Hornbæk Skole er det ikke lektielæsning der er mest rift om Det er at sejle surfboard på vandet, som er et tilbud, der hører ind under den understøttende undervisning.

HORNBÆK:-Det er sjovt. Det er meget bedre end almindelig undervisning. Hvis jeg selv kunne bestemme, havde vi meget mere bevægelse i skolen, fortæller 12-årige Mathilde Schmidt, som går i 7. klasse på Hornbæk Skole.

Sammen med 20 andre elever fra skolens ældste klasser har hun siden skoleårets start gået til surf to timer hver onsdag om eftermiddagen, hvor hun bliver undervist af instruktører og prøver kræfter med at stå på et surfbræt og lærer havets kræfter at kende.

Populært

Et nyt tiltag som udspringer af et samarbejde med den nystartede Hornbæk Surf Klub.

Surfaktiviteteterne foregår i de timer, der hører ind under den understøttende undervisning.

-Samarbejdet med Hornbæk Surf Klub blev skudt i gang lige før sommerferien med en surfdag, hvor livredningstjenesten også var samarbejdspartner. Det er utrolig populært. Der er faktisk en overvægt af piger på holdet, fortæller viceskoleleder og udskolingsleder Bjarke Krøll Willemoes, Hornbæk Skole.

Inspireret af Vestkysten

Indehaver af Hornbæk Surf Shop Rex Degnegaard som også er en af de aktive kræfter i Hornbæk Surfklub fortæller, at surfundervisningen minder om de aktiviteter, der foregår ved Vesterhavet .

– Vi er superinspireret af Vestkysten, hvor der også er et samarbejde med skolerne om at give børn og unge en god oplevelse på vandet. Jeg er også selv far til to døtre, som på et tidspunkt starter i skole, fortæller Rex Degnegaard, med henvisning til at han gerne vil bidrage til gode oplevelser i skolen.

Afbræk i skoledagen

Hvis man spørger elever og lærere, er der ikke tvivl om, at surf på skoleskemaet kan noget.

-Det er ret “nice”. Jeg meldte mig, fordi jeg synes, det lød virkelig sjovt. Jeg har prøvet det før ved Gardasøen. Der er flere, der har spurgt mig lidt misundeligt: ” Hvorfor har i det ? Fortæller 12-årige Rebecca Isaksen, som går i syvende klasse.

– Det er det sjovest USU-hold (understøttende undervisningshold, red.), vi har. En af pigerne fortalte mens vi gik herned, at hun var så træt, at hun ikke kunne overskue noget. Nu pjasker hun rundt i vandet, og er ikke til at stoppe. Det skal også være sjovt med de lange skoledage, eleverne har til klokken 15.30, siger lærer på Hornbæk Skole Maria Damlund, som er med, når eleverne bliver undervist i vandet.

Samarbejdet med Hornbæk Surf Klub er et eksempel på den åbne skole, som har til formål at få skolen ud i virkeligheden, skabe en mere varieret skoledag og inddrage lokalmiljøet i skolen.

Vigtigt med kvalitet

-Vi har siden reformens start gjort rigtig meget ud af at skabe kvalitet i den understøttende undervisning, så det ikke kun handler om lektielæsning og at gå en tur, siger Bjarke Krøll Willemoes.

Indskolingslederen fortæller, at skolen både har kreative og fagligt funderede aktiviteter foruden bevægelse og motion.

Eleverne bliver undervist af to yngre instruktører, 20-årige Sophus Holch og August Tromborg, som blev færdig som student i sommer.

-Det er superhyggeligt og sjovt at arbejde med eleverne. De har en fed tilgang og kaster sig bare ud i det. Det er ikke altid, at der er høje bølger. Vejret kan også godt være lidt koldt, men det er en del af surfkulturen, så laver vi bare nogle andre aktiviteter, fortæller August Tromborg.

Kræver instruktører

Hvorvidt det er muligt at rea­lisere et fremtidigt samarbejde ud over den periode, der allerede er truffet aftale om med Hornbæk Skole afhænger af rekrutterings­situationen, fortæller surfklubbens formand til Helsingør Dagblad.

-Vi kunne godt tænke os at fortsætte samarbejdet. Vores største udfordring er at skaffe instruktører. Det foregår jo i arbejdstiden, siger Peter Steen Madsen, formand for Hornbæk Surf Klub.

Stand up paddle

Eleverne har indtil nu kun haft mulighed for at surfe rigtigt en enkelt gang, hvor bølgerne har været kraftige nok til at skabe de rigtige forhold. Ellers er der mulighed for andre aktiviteter som at prøve kræfter med stand up paddle,blive trukket på board efter en motorbåd og andre vandaktiviteter der udfordrer balanceevnen og opøver elevernes kendskab til havet.

Surf-tilbuddet foregår i otte uger med start august.

Før sommerferien får skolens elever igen et tilbud om at lære at surfe én gang om ugen fordelt på otte gange.

Artiklen sidst ændret: 23. oktober 2018 21:12

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Secomondo 500007, 1755712, 15.-20.000  win maj 19/20

Job i Nordsjælland

Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win 1752485
https://www.kunstnershoppen.dk/
Borgerkroen 379696, 1754488 10-15.000 win juni 19/20
Din særlige pleje 396263, 1754223, 15-20.000 win maj 19/20
Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu