Den 8. oktober bliver Helsingørs 2019-budget vedtaget i byrådet.

Af Jesper Munch Nielsen

Debat: Den 8. oktober falder hammeren

Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 side artikel

DEBAT: Kommunale budgetter er nok noget af det kedeligste, man overhovedet kan beskæftige sig med. Det vil de fleste mennesker sikkert mene, og det uanset hvilket politisk ståsted man har. Men i den politiske verden er det præcis i budgettet, man kan se, hvor de enkelte partier skiller sig ud fra hinanden. Hvad vil det enkelte parti satse på til næste år?

For os politikere er det det vigtigste i hele det politiske årshjul. Budgettet fortæller nemlig meget præcist, hvad der kommer til at ske i kommunen til næste år. Hvilke nye tiltag vil der komme? Hvad bliver lukket? Hvor mange kommunale medarbejdere skal opsiges? Bliver ældreplejen beskåret? Kører bus nr. et eller andet til næste år? Vil Flexbusturene fortsat eksistere? Lukker det lokale bibliotek? Lukker musikskolen? Bliver det dyrere at have børn i SFO-ordningen? Skal Sommarivagrunden sælges? Bliver det sundhedshus til noget eller ej? Osv. osv.

Det er nu, du som borger kan få indflydelse på, hvad det parti, du stemte på ved sidste valg eller muligvis vil stemme på til næste valg, skal prioritere. Det er lige nu, du kan gøre din indflydelse gældende, og du har frem til den 8. oktober klokken 17.00, så falder hammeren.

Ring eller skriv til dit byrådsmedlem og spørg, hvordan vedkommende prioriterer. Står valgløfterne mål med budgettet, eller er der overhovedet ingen sammenhæng mellem valgløfterne og budgetterne? Du vil formentlig blive meget overrasket over den kæmpe kløft, der er mellem, hvad du tror, det parti, du stemte på ved valget, prioriterer, og hvad partiet reelt stemmer på til budgetvedtagelsen den 8 oktober i byrådssalen.

Som det passer dem

Alle byrådsmedlemmer ved så ganske udmærket, at du som vælger ikke orker at sætte dig ind i noget så ‘røvkedeligt’ som et kommunalt budget. Derfor stemmer byrådspolitikerne/partierne præcis, som det passer dem og helt uden hensyn til, hvad de lovede ved valget, og hvad du som vælger med rimelighed kan forvente, at det enkelte parti vil stemme ud fra partiets basale grundprincipper.

Ved du, at Socialdemokraterne stemmer for øget brugerbetaling på madservice på plejehjem og træningscentre samt nedlægges af jule- og nytårsaftensarrangement for udviklingshæmmede? Eller at De Konservative stemmer for lavere serviceniveau på aflastning til handicappede børn og nedlæggelse af busruten til ungdomsskolen?

Politikerlede kommer ikke af ingenting, men har du som vælger ikke også et ansvar for at stille din politiker til ansvar, inden vedkommende stemmer mod det, du troede, var den politik, du stemte på ved valget? Du kan lige nå det, hvis du gider læse budgetforslaget igennem. Måske vil din avis bringe det, så ikke du behøver at gå ind på kommunens hjemmeside og finde det. Demokrati forpligter.

Artiklen sidst ændret: 28. oktober 2018 11:24

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Helsingør Svømmehal, 1752881, kunde 655501, 25.000 visninger top

Job i Nordsjælland

KV-Revision, 280954,  1752052, 15-20.000 visninger win maj 19/20
Forsyning 375774 1729995 win juli 18/19
Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673
Berner Pedersen, maj 19/20,  15-20.000  win ordre 1752756, skift juni
Borgerkroen 379696, 1754488 10-15.000 win juni 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu