Foto: Lars Johannessen

Af Jacob Henriques

Klumme: Byens vigtige udvikling

Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 side

Kamilla Konstantyner har boet i Helsingør kommune siden 1975 og siden 1995 i Ålsgårde, hvor hun har taget initiativ til foreningen Hellebæk-Ålsgårde –Liv & Udvikling. Hun er udlært journalist fra Helsingør Dagblad i 1991 og stiftede i 2008 medievirksomheden Estate Media, der i dag er Danmarks førende på området for byudvikling, byggeri og ejendom. Kamilla Konstantyner er moderator, debattør og skribent.

Det skaber næsten altid debat, når der er nye byggerier på vej. Se bare på udviklingen af Kelleris i Espergærde, som i øjeblikket trækker læserbreve dagligt. Men hvis vi ikke udvikler vores byer, så kommer der til at mangle ikke bare boliger – men de rigtige boliger. Og hvis byens borgere ikke kan finde de boliger, de gerne vil bo i her i Helsingør Kommune, så kan det være, de flytter til Humlebæk, København eller … Hamburg.

Lige nu er der for eksempel mangel på ældreboliger i Hornbæk og familieboliger i Ålsgårde. Og der er også familier, som gerne vil bo i for eksempel bofællesskaber eller lejligheder i dele af kommunen, hvor de ikke kan finde det produkt, de leder efter. Derfor er det godt, når byen udvikler sig. Men det er vigtigt, at vi gør det på den rigtige måde og i den rigtige skala.

Jeg er så utrolig heldig at kunne følge byudvikling over hele Danmark på nærmeste hold. Jeg elsker mit job som moderator på konferencer, hvor byudviklere, entreprenører, arkitekter og investorer mødes og fortæller om, hvordan de synes, man bedst udvikler boliger, kontorer eller nye butikker.

I denne uge skal jeg til Høje- Taastrup, hvor man udviklede byen i 70erne og 80erne og skabte store brede boulevarder. Man tog bare ikke højde for, at man ikke var i midten af Paris, hvor der var masser af mennesker og stræder i siderne, som skabte liv, men på en mark udenfor København, hvor de brede boulevarder lå isolerede. Det blev til tomme, livløse motorveje fremfor det parisiske forbillede. Der arbejder man nu med at fortætte byen. Den slags udfordringer har vi slet ikke på samme måde i Helsingør, som heldigvis er stærkt præget af sin stolte historie. Her er godt bebygget men også masser af gode områder med både grønne zoner og naturligvis masser af vand – både søer og hav.

Til gengæld har vi haft en lang periode, hvor der ikke blev investeret ret meget i udviklingen af kommunen. Det er heldigvis ændret efter Kronborgs genetablering af ravelinerne, Søfartsmuseet og Kulturværftet, der tilsammen skaber en oplevelse, som det er værd at tage fra København for at opleve, og det har betydet, at vi igen er blevet en by, som man gerne vil bosætte sig i og som også tiltrækker flere turister. Men der er også meget, der kan gøres endnu.

For at jeg kan stå på mål for at arrangere en konference i en by, så skal der være noget at komme efter. Det skal være interessant at høre om udviklingen i byen, det skal inspirere og fremfor alt skal det give mening, så man overvejer at investere der.

For bare få år siden var det helt umuligt at få nok til at komme til en konference om vores hjørne af Danmark, men sådan er det faktisk ikke længere. Sidste år kunne jeg for første gang moderere en konference i Helsingør, hvor vi snakkede om mulighederne for, hvordan Nordsjælland og Helsingør kan videreudvikles. Og takket være et samarbejde med Industriforeningen kommer vi også i år til at skabe en konference den 8. november, hvor vi sætter fokus på Helsingør og de omkringliggende områder.

Det bliver borgmester Henrik Møller, der åbner konferencen, og jeg glæder mig virkelig til at høre mere om, hvilke boliger og hvor mange, der mangler i Helsingør, hvordan vi kan udvikle ”Småkagen”, og hvordan Helsingør spiller bedst sammen med sine nabobyer.

Der var for nogle år siden en kendt dansk projektudvikler, der ofte mindede om, at ”hvis man ikke er under udvikling, så er man under afvikling”. Med min kærlighed til Helsingør så ved jeg godt, hvad jeg foretrækker. Helsingør skal blive ved med at være under udvikling i stedet for afvikling, og heldigvis ser jeg mange tegn på, at det er der, vi er for tiden.

Artiklen sidst ændret: 2. november 2018 11:58

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger Top

Job i Nordsjælland

øresundsakvariet. Ordre 1724948. Kundenummer 373612. 25000 visninger Side/logo
AH modegarn 39169 1723845 logo 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19
Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 logo
3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu