Af Tine Zedeler

Lokale går sammen om forkælelsesdag for brystkræftramte

Der er lagt op til grin og hygge midt i alvoren, når lokale forretningsdrivende lørdag inviterer til tre timers forkælelse for brystkræftramte.

HELSINGØR: Få hjælp til tøjstil, makeup og hår og bliv forkælet med lækker mad og cocktails. Et tilbud som syv forretningsdrivende fra lokalområdet er gået sammen om i anledning af Kræftens Bekæmpelses landsdækkende Støt Brysterne-kampagne. Eventen, som strækker sig fra klokken 14 til cirka 17, foregår den 6. oktober, hvor det er lyserød lørdag.

Foreløbig har 17 kvinder tilmeldt sig, fortæller Sascha Hirtsgaard, som står i spidsen for frisørforretningen Guys & Dolls Intercoiffure i Bjergegade og er medinitiativtager til forkælelseseftermiddagen, som foregår i tøjforretningen Lulus Love i Søstræde i Helsingør.

Samarbejde med kræftafdelingen

Det er også Sascha Hirtsgaard, der har været i kontakt med brystkræftafdelingen på Nordsjællands Hospital i Hillerød, som har hjulpet med at skabe kontakt til kvinder, der er i gang med eller for nylig har gennemgået et behandlingsforløb for den frygtede sygdom.

– Vi glæder os rigtig meget. Ved at slå kræfterne sammen er vi i stand til at gøre noget andet, end hvis vi hver især havde stået for vores eget initiativ, siger Sascha Hirtsgaard.

Omsorg og forkælelse

Sascha Hirtsgaard påpeger, at formålet med forkælelseseftermiddagen er at give kvinderne en særlig dag, hvor de mødes med andre ligesindede og får tip til hvordan de skal klæde sig, makeup og hår. For mange kvinder, der får konstateret brystkræft, føles det som at starte forfra med de ændringer, sygdommen medfører.

– Vi har selv mange kvinder i salonen, som fortæller, hvordan det er at gennemgå et en behandling, fortæller Sascha Hirtsgaard.

– Der er rigtig mange kvinder, som ikke kan genkende sig selv i spejlet, når de gennemgår et behandlingsforløb. Nogle får fjernet brystet, taber sig og mister håret. Der er også nogle, der oplever lige pludselig at få krøller. Der er også mange, der er usikre på, hvordan de skal klæde sig med de nye ændringer. Alle de ting er noget, kvinderne får inspiration og gode råd til på lørdag. Vi glæder os rigtig meget. Vi er lidt høje over, det er lykkedes, fortæller Camilla Lysgaard, indehaver af Lulus Love.

Kager og goodiebags

Udover frisørforretningen Guys & Dolls og Lulu’s Love er det lingeriforretningen Hunkemöller i Stengade, Bager Bagt i Hornbæk, Slagter Baagø i Helsingør og vinforretningen Backe Vin i Bjergegade, der støtter op om forkælelseseftermiddagen.

Deltagerne vil blive budt på en “girly drink”, Bager Bagt levererer kager formet som bryster, og slagter Baagø dukker op med lidt lækkert til maven. Der er også sørget for en goodiebag til alle deltagere, oplyser arrangørerne.

Der er åbent for maksimalt 30 tilmeldinger. Interessererede kan stadig nå at melde sig til. Det kan man gøre ved at sende en mail til adressen: sascha@hirtsgaard.dk

tze

Artiklen sidst ændret: 2. november 2018 12:49

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu