Af Kirsten Moth

Nu skal mange flere kinesere fristes til at besøge os

Nordkysten Dyrehospital – artikelbanner

Den skinnende Han-skulptur i Kulturhavnen i Helsingør er en af de mest populære attraktioner for kinesiske turister. Nu sætter der intensivt ind for at få endnu flere kinesiske besøgende til Helsingør og det øvrige Nordsjælland.

HELSINGØR: Sidste år overnattede 11.404 kinesiske turister i Helsingør og det øvrige Nordsjælland. Derudover kom et langt større antal kinesere på besøg for en enkelt dag for at opleve særlige attraktioner, blandt andet Kronborg og M/S Museet for Søfart og skulpturen Han i Kulturhavnen.

Det samlede antal på op mod 30.000 kinesiske turister, der sidste år har gæstet alene Helsingør og Nordsjælland, skal nu boostes. Helsingør og de øvrige nordsjællandske kommuner vil have mange flere kinesere til at besøge og overnatte i området. Både ved den netop afholdte Beijing Design Week og med flere ny initiativer i den kommende tid bliver der sat kræfter ind på at lokke mange flere besøgende fra Kina.

Populære Han

Ved første del af Beijing Design Week, Kinas førende designfestival, har turistorganisationen Visitnordsjælland været repræsenteret for første gang. Festivallen, der har omkring fem millioner besøgende, har i år titlen “What Meets the Eye” og handler om design, kunst og arkitektur. Anden del af udstillingen følger senere i oktober.

Her spiller skulpturen i Kulturhavnen i Helsingør, Han, en stor rolle for den nordsjællandske repræsentation gennem turistorganisationen Wonderful Copenhagen.

– Vi havde jo store ambitioner om, at Han skulle udlånes til udstillingen i Beijing. Desværre viste det sig, at det blev alt for omkostningsrigt og vi måtte droppe den idé. Det var ærgerligt, for de fleste kinesere er vilde med Han. De kan godt lide noget “pling”, noget skinnende og iøjnefaldende, siger direktør for Visitnordjælland, Annette Sørensen.

Han på forsiden

I stedet for at have Han i egen høje person med på udstillingen, har Visitnordsjælland fået lavet en bruchure, som organisationen Wonderful Copenhagen har med og uddeler på udstillingen. Blandt andet for at vise, at Nordsjælland er meget andet end de berømte slotte.

Elmgreen og Dragsets ikoniske skulptur Han i Helsingør pryder forsiden som et iøjnefaldende blikfang.

Også M/S Museet for Søfart og Konventum, den tidligere LO-Skolen, er med som eksempler på arkitektur, design og kunst i Helsingør.

Kina-klar-kurser

Brochuren rummer henvisninger til flere andre seværdigheder i Nordsjælland, hvor design og arkitektur markerer sig.

I denne måned arrangerer Visitnordsjælland også såkaldte “Kina-klar”-kurser for regionens erhverv. Her kan blandt andet overnatningssteder, attraktioner og andre interesserede samarbejdspatner mødes og udveksle erfaringer og nye ideer for at tiltrække flere kinesere.

Når Visitnordsjælland i slutningen af november deltager i rejseworkshops i Beijing, Guangzhou og Shanghai, så er Nordsjællands-brochuren også med og Helsingør bliver dermed markedsført direkte til kineserne. Desuden er Helsingørs seværdigheder også med på et kinesisk website.

– Vi er nu kommet med på et særligt kinesisk site, som drives af Wonderful Copenhagen. Det er vi glade for, for det er et svært marked og det kræver mange penge og ressourcer at få hul igennem til kineserne.

Sidste år var der 229.000 kinesiske overnatninger i hele landet.

Artiklen sidst ændret: 5. november 2018 10:21

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win 1752485

Job i Nordsjælland

Malerfirmaet Nordkysten april 19/20 15-20.000 win win 1752452
Multiflyt maj 19/20, 15-20.000 win win 17xxxx
e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3
Kaiser april 19/20 15-000 win banner. 4 forskellige ældre sky, flæsk logo, aften midt/bund, smørrebrød side  175163520.
Hans Andersen, Venstre topbanner 10/5-5/6 1754928, 6

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu