(Foto: Lars Johannessen)

Af Andreas Mayerhofer

“Den største overraskelse har været opbakningen”

Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673

Peter Feher har i dag været cheftræner i FC Helsingør i en måned. Det er en stor opgave, som han nyder.

FODBOLD: “Det har været en god måned”.

Sådan indleder FC Helsingørs cheftræner interviewet med Helsingør Dagblad, hvor han har indvilget i at give sit syn på rigets tilstand efter 30 dages ansættelse.

– Det er ikke nogen hemmelighed, at der er nok at tage fat på, men det går fremad. Det er det gode ved begyndelser. Her kan man hurtigt se, at tingene forandrer sig, mens det over tid flader mere ud, siger Peter Feher.

Træneren lægger ikke skjul på, at han er i gang med at ændre mange ting på træningsbanen, hvor en nedrykning og en skidt sæsonstart skal rystes ud af spillernes hoveder. På kampdage har det også været tydeligt, at Christian Lønstrup ikke længere er chefen på sidelinjen. Peter Feher har stillet op med den samme startformation i alle fire kampe i hans første måned i klubben. Det er næppe sket i Lønstrups regime.

Samtidig er den defensive udgangsposition, der blev overført fra Superligaen til 1. division ændret til boldbesiddende fodbold langs jorden. Det har endnu ikke haft den store indflydelse i tabellen, hvor det blot er blevet til fem point i de fire Feher-kampe, men retningen er rigtig, mener han.

– Der er ting, som skal gøres anderledes nu, og jeg er meget klar i forhold til, hvad jeg vil, og hvad jeg kræver af de folk, som jeg arbejder sammen med. Vi vil gerne have bolden, og vi vil gerne dominere kampene, men det er ikke noget man bare gør. Jeg synes, man de seneste to kampe mod FC Roskilde og Næstved har set noget af det, som vi ønsker. Mod Næstved får vi bare ikke lagt det tryk efter 1-1-målet, som vi kunne ønske os, siger Peter Feher.

Hvad har været den største positive overraskelse i din første måned i FC Helsingør?

– Det har været vores fans og den opbakning, som er i byen omkring FC Helsingør. Det er storartet. Senest i Næstved kom der en masse ned og så os, og det er stærkt, når man kigger på, hvor klubben er lige nu. Jeg kan forstå, at der har været lidt uoverensstemmelser, men det har jeg det fint med, for når enigheden så kommer igen, så bliver båndet endnu stærkere, og så kan man komme til at svæve på en sky sammen. Det er som fodbold skal være, siger Peter Feher.

Hvad har været den største negative overraskelse?

– Jamen jeg er nødt til at sige træningsmængden. Vi har altså at gøre med en nedrykker fra Superligaen. Jeg ved også godt, hvorfor det er sådan. Der har været – og er – en skæv struktur i truppens kontrakter. Nogle er på fuld tid, mens andre kun er på halv tid eller mindre og derfor ikke kan træne formiddag for eksempel, forklarer Feher.

Fysisk efterslæb

Han har både en stab, en trup og en ledelse, der skal vænne sig til en noget anden hverdag, end der har været i klubben under forgængeren.

I forhold til truppen er der mange pile, der peget opad og en enkelt, der ikke har rykket sig.

– Mentalt er det opadgående, taktisk er det opadgående, socialt er det opadgående, fysisk er det status quo. Her er der et efterslæb, konstaterer træneren.

– Det er ikke en hemmelighed, at jeg gerne vil træne mere, og jeg synes, vi skal have bedre fysik, end det er tilfældet i dag. Det tager vi fat på fra vinterpausen, for vi skal derhen, hvor vi agerer professionelt, som om vi er i Superligaen, og så kan det godt være, at økonomien er til op og ned, men vi er i en opbygningsfase, og tager man en klub som FC Nordsjælland, så er det, der er derinde i dag bygget op over mange år. Der er brug for struktur, og den er vi ved at bygge nu, siger Peter Feher.

44-årige Feher har været træner i 20 år, hvor halvdelen af tiden er brugt i FC Nordsjælland som en del af både Superliga-staben og ungdomsafdeling. Han er kommer “alene” til Helsingør og har derfor mange nye mennesker, han skal lære at kende.

Altid vågen

Ikke mindst assistenttræner Brian Gellert, da har siddet på posten i klubben siden 2012, hvor Benny Gall var chef.

– Vi ser jo stadig hinanden an, og dt er jo altid interessant at indlede et tætsamarbejde med en anden person. Han har forskellige ansvarsområder, hvor han blandt andet blandet andet står for dødbolde. Samtidig er han involveret i mange øvelser. Han er vigtig i mange henseender, og jeg er tilhænger af, at der arbejdes i fællesskab. Det skal ikke kun være, når chefen kigger på, at folk er vågne. Man skal være vågen altid, konstaterer træneren.

Skal ikke gå og vente

Flere steder i klubben er der rykket rundt på møbler, ryddet op og fjernet ting. Det gælder både i klubbens administration og i spillernes omklædningsrum.

– Det skal jeg ikke tage æren for alene, men vi har ændret nogle ting, så der kommer mere struktur på tingene. Det nytter ikke, at vi går og snakker om, at vi snart skal ud på et nyt stadion. Vi skal have det godt nu, og det skal vi gå efter. Vi skal ikke være i venteposition i ni måneder, eller hvor længe der er, til stadion står klar, lyder det fra Peter Feher.

Peter Fehes femte kamp med FC Helsingør er på søndag, hvor Nykøbing FC kommer på besøg.

Artiklen sidst ændret: 10. november 2018 17:46

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Nyrup hus center for job 1755113, 15.000-20.000 win maj 19/20

Job i Nordsjælland

Brødsnedkeren april 19/20 10-15000 win win 1751633, skift 29/5
Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win 1752485
Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side
Nybolig april 19/20 10-15.000 win 1753046
Multiflyt maj 19/20, 15-20.000 win win 17xxxx

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu