(Foto: Lars Johannessen)

Af Helsingør Dagblad

Klumme: Første skoledag glemmer man aldrig

Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side

Thomas Horn 46 år, leder af Hellebæk Skole, gift med Ulrika og har to piger på 8 og 19 år. Der bliver diskuteret politik, mountainbikecykler, historie og selvfølgelig FC Helsingør i hjemmet i Jyllandskvarteret. Han er tidligere byrådsmedlem og folketingskandidat.

Første skoledag glemmer man aldrig. Og som elev, lærer, skoleleder og far har jeg snart prøvet et par stykker. Set forventningens glæde i øjnene på de små piger og drenge, som kommer slæbende på deres fine nye skoletasker eller det stolte arvestykke af en taske fra storebror. Fælles for begge tasker er selvfølgelig, at de er alt for store til de små rygge, og at tiden, hvor de fyldes med konventionelle bøger for længst er overstået.

Eleverne er spændte, som skulle de møde julemanden. Generte og samtidige utålmodige som en rystet sodavand. Boblende af energi. En festdag og et helt nyt kapitel. Oliver, Moona og Astrid mødes og kommer på godt og ondt til at præge hinandens hverdag de næste mange år. Uden at vide det, kommer de stille og roligt til at tage et større og større ansvar for hinanden. Det er jo ikke os som forældre, men oftest vennerne fra klassen, som står der, når valget mellem rigtige eller forkerte beslutninger skal tages. Når grænserne skal udvides og testes. Og sandsynligheden for, at det er for én af de 24 andre klassekammerater, at den første forelskelse opstår, er givet.

Alt det ved de heldigvis intet om den solrige august måned, hvor den første remoulademad bliver pakket ud i spisepausen.

Ja, jeg elsker folkeskolen. Og jeg kan godt selv høre det. Det lyder som hjemmestrik, fløjlsbukser og en god fyldig Ecco sko. Out datet og helt ude af trit med tidens trend. Men det er alligevel en kærlighed, som nu har stået på i over 3 årtier.

Folkeskolen er måske ikke trendy – men så er den så meget andet. Den har rygrad, og den har år efter år vist sin kvalitet. Ikke bare for de som har nemt eller svært ved lektierne eller ondt i sjælen – men for dem alle. Med sin faglighed, omsorg og rummelighed er Folkeskolen langtidsholdbar og et læringscenter, som sikrer sammenhængskraft helt ud i de yderste afkroge af vores forskelligheder.

Det er en kvalitet, som vi godt må være lidt stolte af.

Mange forældre står netop i disse dage og skal til at forholde sig til skolevalg. Et valg hvor mavefornemmelsen selvfølgelig skal være i orden. For nogle er det første gang, for andre den eneste gang og så er der dem, som allerede er en del af skolen. I børnehaverne er man for længst gået i gang med skolegrupper, sprogtest og skolebesøg, og lige om lidt får alle skoleklare familier et brev ind i den virtuelle brevsprække – e-boks.

Hvad vælger vennerne, og hvad siger rygterne? Fra skolelederens side er opfordringen klar. Kom ud og besøg os. Mærk efter. Spørg ind til personalets faglighed. Hør om elevernes trivsel eller sæt jer og mærk suset i skolegården. Vi kan stå på mål for det hele.

Ja, jeg elsker Folkeskolen. At krydse igennem skolegården og nyde synet af børn udforske og lege sammen. Oplevelsen af klassefællesskabet og læsemakkerne som sidder og hjælper hinanden, for ikke at tale om synet af den måbende flok yngre elever dybt opslugt af lærerens tryllerier i natur og teknologi.

Selv havde jeg første skoledag på Hellebækskolen den 1. oktober. Iført fløjl, hjemmestrik og Ecco sko – alle tre dele skulle efter sigende være stærkt på vej tilbage. Og jeg går gerne all in og smider en fjällräven oven i.

Artiklen sidst ændret: 8. november 2018 15:33

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Trykkeriloftet/Kasper Adrian 500319, 1753689, 15-20.000 win maj 19/20

Job i Nordsjælland

Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win 1752485
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365
Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360
Nybolig april 19/20 10-15.000 win 1753046
Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu