Kasper Kisum og Nordsjælland Håndbold spiller tidlig skæbnekamp mod Skanderborg i aften. (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

Nordsjælland skal vinde for at hænge på i toppen

Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517

To hjemmekampe skal give Nordsjælland Håndbold fire point i de næste otte dage. Den første er mod Skanderborg, der i øjeblikket indtager den nederste plads i “Slaraffenland” – top 8.

HÅNDBOLD: Der er to point mellem Skanderborg og Nordsjælland Håndbold i ligaen på ottende- og niendepladsen. En plads i top 8 i grundspillet giver adgang til medaljeslutspillet, og derfor er der en reel mulighed for, at aftenens kamp kan være sæsondefinerende, når tabellen gøres op til foråret.

– Det er en helt vildt vigtig kamp, som kan vise sig at være fire point værd, når grundspillet er færdigt. Skanderborg er et af flere hold, som vi skal måle os med i forhold til at komme i top 8. De har to point på os nu, og derfor er det også en kamp, som vi skal vinde, hvis vi vil hænge på i toppen det næste stykke tid, siger Nordsjællands cheftræner, Ian Marko Fog.

Den seneste måned har Nordsjælland Håndbold vekslet mellem at vinde på hjemmebane og tabe på udebane. I aften og fredag i næste uge spilles der mod Skanderborg og TMS Ringsted i Hillerød, og så skal der være gevinst.

– Det skal give fire point. Længere er den ikke. Vi har store forventninger til os selv, og hvis vi skal indfri dem, så skal vi vinde de her kampe, som ligger på vippen. Men man skal ikke tage fejl af, at en kamp mod Skanderborg bliver særdeles svær, så vi skal ramme dagen alle mand for at få noget med, forklarer Ian Marko Fog.

Mange profiler

Skanderborg har som de fleste andre ligahold en drøm om en plads i det sjove slutspil, og der er blevet oprustet i truppen op til sæsonen, hvor blandt andre den tidligere NH-profil Cornelius Kragh er kommet til fra Skjern.

– Det er ikke længere kun to-tre spillere, som Skanderborg skal håbe på i kampene. Der er adskillige gode spillere, der kan gøre en forskel. Det er for eksempel Marcus Mørk, der er kommet hjem fra Frankrig, og en spiller som Cornelius Kragh starter ikke engang inde i de fleste kampe. Det er en stor opgave, vi skal ud og løfte, siger Ian Marko Fog om modstanderen, som NH i øvrigt også skal møde i pokalen til december.

Mange afbærndere igen

i sidste uge tabte NH til Sønderjyske, der hører til i samme kategori som Skanderborg i forhold til styrke. Her fungerede forsvarsspillet nogenlunde, men igen var der problemer i den anden ende.

– Vi brænder for meget, og det har der været tendens til i flere af vores kampe i denne sæson. Der var helt usædvanlig mange domme for skridt og overtrådt, og når vi så også brænder otte 100 procent-chancer, så er det svært. Deres sportschef, der har været i Sønderjyske i en årrække, sagde også, at det var en af de bedste forsvarskampe i hans tid i klubben. Og det må vi også anerkende, siger Ian Marko Fog.

– Nu skal vi hjem i vores egen hal, og så håber vi, at vi kan få hallen med os og skabe det tryk, der kan flytte marginalerne over til os, fortsætter cheftræneren.

Kampen mellem Nordsjælland Håndbold og Skanderborg fløjtes i gang i aften klokken 19.30. Kampen kan følges på TV 2 Sport.

Artiklen sidst ændret: 10. november 2018 17:46

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
KV-Revision, 280954,  1752052, 15-20.000 visninger win maj 19/20

Job i Nordsjælland

Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517
Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger side
BAAGØ,  maj 19/20 15-20.000  win 1753557
Din særlige pleje 396263, 1754223, 15-20.000 win maj 19/20
BAAGØ,  maj 19/20 15-20.000  win 1753557

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu