Camilla Lysgaard. Foto: Torben Sørensen

Af Jesper Munch Nielsen

Borgmester for en dag: Der skal en pose penge afsted til plejesektoren

Trykkeriloftet, Kundenr. 500319, Ordre 1725167, 25.000 visninger side/logo

Muren ned

DEBAT: Med vores ambition som kommune med fællesskab, kreativitet og nytænkning, ender vi helt automatisk på Top 3-listen, over byer, som er et must at besøge i lille Danmark.

1 Jeg vil først og fremmest sørge for at forskønne vores indre bys miljø, blandt andet i form af blomsterkasser samt inddrage en del af Axeltorv og lave en lille, hyggelig legeplads, indrammet af stakit og grøn bevoksning med bænke. Det samme ville jeg gøre på Wiibroes Plads. Vi skal kunne tilbyde børnefamilier bedre muligheder og flere grønne oaser.

2 Muren ind til Klosterhaven skal fjernes, og samtidig laver vi en indgangsportal ved Hestemøllestræde. Vejen skal ensrettes og have skilte, som automatisk fører turisten op i vores bymidte.

3 Bedre parkeringsforhold er et absolut must. Byen kan ikke udvikle sig medmindre, at der bliver kigget på parkeringsmuligheder. Dette kan løses med et parkeringshus, og her ville jeg som borgmester insistere på, at vi bygger ‘grønt’ med fokus på bæredygtighed, hvilket er langt kønnere end et almindeligt P-hus. Jeg ville kigge på Rigshospitalets parkeringshus fra 2014 som inspiration. Samtidig ville jeg gøre som på Frederiksberg og give mulighed for kvartals-parkeringsbillet for beboere og erhvervsdrivende i indre by.

4 Jeg vil omgående indføre, at vi ikke slår vores grøftekanter, strandstykker… medmindre der er fare for dårligt udsyn. Og lader vores skove beholde deres naturlig forfald. Det er bedre for vores fauna og miljø og ikke mindst langt kønnere.

5 Når vi er ved miljø, så vil jeg insistere på, at vi i Helsingør går forrest med at lære vores børn at passe på deres klode. Derfor skal det indgå i deres skoleskema – ‘pas på vores jord & hold den ren’.

6 Jeg vil rette op på, hvordan vi behandler vores ældre her i kommunen. Der skal en pose penge af sted til vores plejesektor, hvor personalet skal være veluddannet. Vi skal ansætte kreative, aktive personer, som skal sørge for aktiviteter med de ældre. Ikke mindst skal det være en selvfølge, at de ældre får god mad og tilbydes andet end postevand. Husk på, at det er dem som har passet dig i din opvækst!

7 Sidst, men ikke mindst, skal vi kigge på de bygninger, vi allerede har her i kommunen i stedet for kun at bygge nyt. For eksempel mangler vi ikke flere supermarkeder, lad de eksistere beholde deres eksistensgrundlag. Derimod er det på tide, at vi kigger på vores gamle værftsbygninger, som ligger med den fineste udsigt direkte ud over vandet og Kronborg. Her planlægger vi nu at lave de fedeste ‘new yorker’-lejligheder. I stueplan laver vi små individuelle butikker, værksteder, gallerier, bagerudsalg med videre. Lejemålene skal være til en rimelig husleje, således at vi kan tiltrække lejere, som kan være medskabende til at skabe et spændende miljø. I forlængelse af parkeringspladsen vil jeg udvide området og lave endnu mere leg, aktivitet og bænke for at binde området mere sammen med Kulturværftet og Kronborg-området.

Artiklen sidst ændret: 12. oktober 2018 11:18

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
AH modegarn 39169 1723845  top 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19. 4. variant feb 19

Job i Nordsjælland

Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. side/logo
Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo
Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger logo
Rasmus Ebbe 388428 1723690 logo  25.000 win win 19/4 18-april 19
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu