Ahmad og Ali rapper for et bedre børneliv


Af Tine Zedeler

Ahmad (forrest) og Ali, som udgør rapduoen BadaWayz, lægger stemmer til en ny musikvideo, der advarer mod at drille andre.

9-årige Ahmad og 10-årige Ali er venner. Sammen har de indspillet en musikvideo som handler om, at man ikke skal mobbe andre.

HELSINGØR:“Lad mig være fri for mobberi”, “Lad mig være mig, du kan være dig, sammen kan vi enes”, “Ingen er fejlfri, vi skal bare have det godt indeni”. Sådan lyder nogle af stroferne i den nye musikvideo, som SSP Helsingør sammen med DGI i samarbejde med Helsingør-værestederne Cube og Tetriz har indspillet.

Det er 9-årige Ahmad og hans ven Ali på 10 år, som står bag rapduoen BadaWayz, der lægger stemmer til musikvideoen “Fri for mobberi”.

– Det var sjovt at være med til. Det er også et godt emne. Jeg har oplevet andre blive mobbet og blive skubbet og svinet til, fortæller Ahmad, som til daglig går i skole på Skolen ved Gurrevej i 3.e, hvor en del af musikvideoen er indspillet.

Drengene har også selv været med til at skrive teksten til videoen, som er indspillet værestedet Tetriz’ musikstudio.

– Det er et rigtig godt at være opmærksom på, at man ikke driller andre. Jeg har også oplevet nogle blive svinet til og slået på, fortæller Ali, som går i 4.b på Borupgårdskolen.

Fokus på mobning

Baggrunden for musikvideoen er at få endnu mere fokus på at stoppe mobning.

-Den indsats der er foretaget for at forhindre at børn og unge bliver udsat for mobning, har virket. Det viser tal fra den seneste ungeprofilundersøgelse. Men tallene viser, at cirka otte procent af alle skoleelever har været eller bliver udsat for mboning. Tallet har siden 1997 været for nedadgående, men i SSP vil vi gerne have tallet endnu længere ned, forklarer Mikkel Müller, leder af SSP, Helsingør Kommune.

-DGI vil medvirke til, at så mange børn som muligt trives blandt andet gennem et aktivt foreningsliv. DGI’s samarbejde med SSP i Helsingør er et godt eksempel på, hvordan vi i fællesskab med kommunen og unge kan sætte børn og unges trivsel, herunder nej til mobning, på dagsordenen, siger Peter Bennet, som er programansvarlig for inklusion i DGI Nordsjælland.

Spred budskabet

Initiativtagerne til musikvidoen som er lagt ud på musiktjenensten Youtube håber på, at det gode budskab vil sprede sig.

Videoen, som blev lagt ud sidste fredag, er allerede blevet delt en del gange, også af kendte musikere som blandt andre den kendte danske rapper Sleiman Sleiman.

– Vi opfordrer til at alle vil dele filmen på deres hjemmeside og andre sociale platforme, siger Mikkel Müller.

Hvis man gerne vil høre musikvideoen og være med til at dele den, skal man klikke sig ind på Youtube og søge på “BadaWayz” eller sangtitlen: ” Fri for mobberi”.

To børn i hver skoleklasse oplever at have været udsat for mobning, viser undersøgelser.

Artiklen sidst ændret: 24. november 2018 12:09

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018