Af Jacob Henriques

Den lykkelige skilsmisse er ikke for børn

3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128

Som man kunne læse i onsdagens avis, så er Helsingør Kommune det sted i Danmark, hvor der bor flest fraskilte i forhold til indbyggertallet. Hvorfor antallet af fraskilte i Helsingør er højere end i resten af landet, har vi ikke kunnet finde et præcist svar på. Men der en generel forskel mellem Øst- og Vestdanmark og mellem land og by. Men uanset forklaringen, stikker Helsingør Kommune altså lidt ud i forhold til statistikken.

På landsplan er det næsten hvert andet ægteskab, der bliver brudt op ”før døden os skiller”. Så hvor det for 30 år siden var en undtagelse, er det i dag meget almindeligt for børn, at deres forældre ikke længere bor sammen. At de er blevet skilt.

Derfor er vi også blevet langt mere bevidste om, hvordan en skilsmisse skal foregå. Det er oppe i tiden, at man skal have ”en god skilsmisse”. I jagten på det perfekte skal selv en af livets helt store fiaskoer være fuldendt.

Der skal da heller ikke være tvivl om, at det er langt bedre, når fraskilte forældre kan finde ud af at kommunikere, uden at de hiver hovederne af hinanden. Eller at de i Statsamtet beskylder hinanden for de værste ting for selv at få så mange dage med børnene som muligt. Det er bestemt heller ikke nogen dårlig idé, at fraskilte forældre holder sig for gode til at tale dårligt om hinanden, mens deres børn hører på det. På den måde har vi som samfund helt sikkert lært meget om, hvordan vi bedst håndterer en skilsmisse.

Men spørgsmålet er, om vi kan komme for langt ud ad den tangent? Der er naturligvis en grund til det, når ægtepar bliver skilt, derfor kan det godt undre, når man hører om fraskilte, som har valgt fortsat at bo under samme tag, selv om de er skilt – for børnenes skyld. Eller når fraskilte forældre bliver ved med at tage på ferie, som var man stadig en intakt familie. Spørgsmålet er, om ikke børnene ganske ofte bliver forvirrede over de modsatrettede signaler, de får, og nogle gange tænker: Hvorfor blev mine forældre egentlig skilt? Og kan de ikke bare flytte sammen igen?

Hvor mange børn tidligere blev fanget i grimme skilsmisser – og fortsat gør det – bliver mange børn i dag fanget i ”lykkelige” skilsmisser, hvor det er svært at finde ud af, hvad mor og far egentlig mener. Og hvor der måske heller ikke er plads til at sørge og være ked af det, fordi skilsmissen foregår ”helt roligt og fredeligt – og uden konflikter”.

For nogle par er det eneste rigtige at blive skilt. Men lad os være opmærksomme på, at for børnene findes der ikke nogen ”lykkelig skilsmisse”.

BC

Artiklen sidst ændret: 2. november 2018 09:04

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Apperupvej e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12, skift 3/4

Job i Nordsjælland

Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624
3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128
Bybornemann april 19/20 10-15.000 1751645 win win
KV-Revision, 280954,  1752052, 15-20.000 visninger win maj 19/20
Brødsnedkeren april 19/20 10-15000 win win 1751633

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu