Glæde på erhvervsskole: Sparebidrag afskaffes


Af Helsingør Dagblad

Erhvervsskolen Nordsjælland slipper for at skulle spare to procent om året fra næste år.

Erhvervsskolen Nordsjælland slipper for millionbesparelser, når omprioriteringsbidraget næste år droppes.

HELSINGØR: Et lillebitte pip, eller rettere tweet, fra landets finansminister gjorde en kedelig mandag til en rigtig glædelig mandag for Erhvervsskolen Nordsjælland.

I en kortfattet tweet fortalte Kristian Jensen lidt efter klokken 13, at regeringen og Dansk Folkeparti fra næste år afskaffer omprioriteringsbidraget på erhvervsuddannelserne.

Omprioriteringsbidraget er et årligt sparekrav, der medfører, at institutionerne hvert år skal spare to procent på budgettet.

Undervisningsministeriet viste for nylig selv en beregning, hvor det fremgik, at sparekravet på seks år kunne koste Erhvervsskolen Nordsjælland 91,5 millioner kroner.

Derfor er erhvervsskolens direktør Adrian Tresoglavic naturligvis glad for meldingen, selv om han endnu ikke ved præcis, hvordan den nye politik bliver gennemført.

– Det har rigtig stor betydning for vores økonomi. Vi har et budget på omkring 275 millioner kroner, så det er over fem millioner kroner vi har skulle finde hvert år, siger han.

Adrian Tresoglavic slår fast, at sparekravet ikke direkte har betydet, at Helsingør som undervisningssted har været i fare.

– Men det er klart, at hvis vi skulle blive ved med at spare, så ville det påvirke løn, materialer og bygninger, fortæller han.

– Jeg er rigtig glad for beslutningen, også fordi erhvervsskolen tidligere har sparet rigtig meget, siger Adrian Tresoglavic.

Hvis enigheden mellem regering og DF omsættes til en beslutning, ser det ud til, at erhvervsskolerne generelt kan se frem til at få flere penge i stedet for at skulle spare.


Regeringen har lagt op til en styrkelse af erhvervsskolerne med to milliarder i de kommende år.
Planen var, at tre fjerdedel af pengene skulle skaffes via omprioriteringsbidraget, men nu arbejdes der på at finde pengene på andre måder.

Artiklen sidst ændret: 5. november 2018 16:24

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018