Af Mads Birch

Klumme: Min amerikanske drøm …

Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side. skift 19/3

Mikael Fock er chef for Kulturværftet og Toldkammeret. Mikael bruger sin erfaring som teater- og filminstruktør hvad enten han kaster sig ud i det daglige program i kultuhusene, nye hologram teknologier, Click eller Knejpefestival.

Indimellem smiler min kone blidt til mig og spørger, hvordan det kan være, at vi aldrig ser en god serie sammen ligesom andre par? Og det er rigtigt. Når vi er sammen med andre parvenner, og de spørger hvad vi ser – underforstået – sammen, ser jeg brødbetynget op og går til bekendelse. – Vi ser faktisk ikke serier sammen, men tilføjer hurtigt, at vi skam gør mange andre hyggelige ting, men serier Nej! og alle forsøg er stille og roligt ebbet ud efter 2-3 afsnit.

Det er ikke hendes skyld. Det skyldes ene og alene, at jeg er en “sucker” for amerikansk politik…

For mig er amerikansk politik det mest fascinerende TV, jeg kan forestille mig, og især efter at Trump er blevet præsident.

Jeg følger virkelig godt med – ja så godt, at jeg er begyndt at drømme om Trump.

For det meste virkelig underlige drømme. Som forleden nat hvor jeg drømmer, at jeg befinder mig til en opulent fest i en blanding af Trump Tower og CIAs hovedkvarter – jeg genkender James Comey (den nu fyrede CIA-direktør), special investigator Robert Muller og Trump – sidstnævnte i slåbrok. Længere nede ad gangen aner jeg Putin i snak med Melania. Der er noget paranoidt afventende over scenen.

Det er hårdt at være på en mission dag og nat. Især når man ikke ved, hvad missionen går ud på.

Om dagen ser jeg CNN, MSNBC, læser NY Times, Washington Post og hører podcasten the Daily for at opfange seneste nyt om midtvejsvalget, krigen mod immigranterne, sygesikring og klimaet.

Trump er med i alle indslag, og på alle sendeflader diskuterer og forbander man indædt hans nyeste vanvittige udtalelser eller beslutninger, alt imens underkæben bli’r længere og længere.

Trump er i hopla, men hvor er Demokraterne henne? Og hvorfor snakker de hele tiden om personen Trump?

Ud på aftenen møder jeg udmattet min kone i soveværelset, jeg helt fortumlet – hun blid og rolig. Hun har haft en dejlig aften i den anden ende af stuen i selskab med et afsnit af Friends.

I nat drømte jeg atter uroligt – denne gang om et stort orange væsen, der råbte “America First” og “You are fired”, og jeg måtte op tre gange op for at tjekke mit newsfeed, at tredje verdenskrig ikke var brudt ud, mens jeg sov. I morges forstod jeg på forunderlig vis pludselig det hele.

Jeg forstod, at det her slet ikke handlede om politik, men om den fascination og fryd som når man – ja følger med i en virkelig vild TV-serie. Og pludselig stod det lysende klart for mig! At nøglen til forståelsen af Trump ligger i at forstå, at det er en fiktion!

Det var en åbenbaring for mig!

Plottet er følgende. I 2016, da Trump blev indsat som præsident, satte han fiktionen i gang med sin “America First”-tale… her skabte han den første fake-fiktion.

Vi skulle alle tro, at “America” var hovedpersonen i denne TV-serie. Han og hans rige kriminelle venner var “Hjælperne” af America og “Modstanderne” var ikke som tidligere i amerikansk politik russerne, de var nu hjælperne! Og det var Demokraterne = socialisterne, og nu også de skandinaviske lande, der som et frygteligt skræmmebilleder vil gøre America til en ussel slavesjæl uden automatvåben.

Trump tweeter det nye manus dag og nat, og jo mere vanvittigt des bedre bli’r plottet. Han behøver ikke andet end tweete. Alle de medieplatforme, som han har udråbt som folkets fjender formidler “dagens afsnit” af serien til hele verden, der sluger det som … ja, den vildeste tv-fiktion i den tro det er virkelig politik.

Forstår man først dette, forstår man også, hvilken mesterinstruktør Trump er. For “America” er slet ikke den virkelige hovedperson her, det er en smart afledningsmanøvre. Den virkelige hovedperson er Mr. Trump himself, og løgnen om America er skabt for at distrahere os og hjælpe ham med at blive endnu rigere og magtfuld, mens vi alle skal tro, at han gør det for Americas skyld. Ak ja…

I filmdramaturgi snakker man om “Want og Need”… En hovedperson har et “Want”- ønske, men forløses først, hvis hans u-erkendte “Need” – behov – opfyldes.

For Trump er hans “Want” = rigdom og magt, mens hans Need er “dén betingelsesløse kærlighed” han aldrig fik i sin barndom.

Der er bare det vilde med denne her historie, at hver gang vi forsøger at gøre noget godt for America, står Trump i vejen. Ikke før vi får skiftet skygge-hovedpersonen Trump ud med den sande hovedperson “America”, før slipper vi ikke ud af den trumpistiske okkupation, der har forhekset hele verden, og ikke før kommer det til at handle om verden, dens borgere og de reelle udfordringer vi så inderligt har brug for at løse.

Som i ethvert godt drama skal “Hjælperne” (Trumps venner) afsløres som de sande skurke de er, og “Modstanderne”, dvs. Demokraterne og de fornuftige skandinavere, skal blive “Hjælpere”. Først da kan America få sit “Want” = at blive genfødt i et ukorrupt politisk system og opnå sit “Need” – nemlig at leve et sandt liv i frihed og harmoni med hele verden.

Derfor er jeg en “sucker” efter amerikansk politik. Fordi jeg leder efter tegn på, at Trump er ved at afsløre sig selv som “fake” hovedperson. I nat håber jeg at drømme, at kavaleriet med special investigator Robert Muller, angriber og afslører Trump og hans gangstere, og at jeg kan vågne til et midtvejsvalg, hvor Demokraterne har generobret repræsentanternes hus i kongressen.

Og så håber jeg, at medierne snart indser, hvilken rolle de spiller som Trumps manusforfattere og begynder at skrive og tale om rigtig politik igen… så jeg kan få lov til at se en rigtig TV-serie i fred med min kone.

Artiklen sidst ændret: 6. november 2018 11:54

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Holmen, 1723975, 12.000 visninger top

Job i Nordsjælland

Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side
Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger logo
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19
Forårskræmmermarked kramevent 396306,1750320 sidebanner 5-31/3
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu