Osama Akharraz (19) trænede i går med hos FC Helsingør, hvor han også spillede i sidste sæson uden succes. Nu skal han ses an af klubbens nye træner. (Foto: Torben Sørensen)

Af Andreas Mayerhofer

Osama er tilbage i FC Helsingør

rafn-woldsen, Ordre 1725631,  kunde 275797, 25.000 visninger side

Offensivspilleren Osama Akharraz træner med i FC Helsingør, hvor han spillede det meste af Superliga-sæsonen uden at slå til. Om det bliver til en ny aftale må tiden vise.

FODBOLD: I sommeren 2017 blev Osama Akharraz hentet til FC Helsingør som en markant tilgang, der skulle hjælpe klubben i Superligaen. FC Helsingør rykkede ned, og Akharraz fik aldrig i nærheden af et gennembrud. Den teknisk stærke spiller var langt fra spilletid i stort set hele foråret, og da sæsonen var slut, stoppede han i klubben.

Siden har han ligget stille i fodboldmæssig forstand – indtil i går. Her var han tilbage på træningsbanen i Helsingør med sine tidligere holdkammerater.

– Vi prøver igen. Nu ser vi lige hinanden an og finder ud af, om der overhovedet er noget at komme efter for nogen af parterne. Jeg skal lige i gang igen, for jeg har hovedsageligt hold mig i gang i fitnesscentret, mens det ikke er blevet til meget bold. Det har været lidt hyggebold, men ikke noget i professionelle rammer, siger Osama Akharraz til Helsingør Dagblad.

Noget må have været rigtigt

Han medgiver gerne, at hans første periode ikke var ret god, men det betyder ikke, at han ikke var glad i Nordsjælland.

– Det er fuldstændig rigtigt, at det ikke var godt på banen med mig og FC Helsingør. Jeg havde ikke trænerens tillid, og jeg fik ikke sat det aftryk i Superligaen, som jeg og klubben havde håbet på. Men jeg var glad for mange ting i FC Helsingør, og noget tyder på, at jeg også har gjort noget rigtigt, siden jeg får lov at komme ind ad døren igen, selvom det ikke var en succes i sidste sæson, siger Osama Akharraz.

Der er nok ikke tvivl om, at FC Helsingørs trænerskifte er en årsag til, at Osama Akharraz nu igen træner med FCH-logo på trøjen. Akharraz kender tilmed den nye chef.

– Jeg kender Peter fra min ungdomstid i Frem. Jeg husker ham som en god træner, og jeg er spændt på at arbejde med ham igen, siger Osama Akharraz.

Kan bruge vinterpausen

Da han ikke har haft kontrakt siden sidste sæson, er der frit slag i forhold til at træde ind i en ny klub og spille kamp med det samme. Det bliver dog nok ikke i Helsingør på mandag mod Viborg.

– Hahaha. Nej, det er desværre nok ikke realistisk, lyder det fra den 27-årige københavner.

Er du i okay form?

– Jeg har holdt mig i gang som sagt, men det tager lige noget tid at komme op i gear. Der vinter en vinteropstart lige om hjørnet, og den kan jeg forhåbentlig bruge til at blive helt kampklar, siger Osama Akharraz.

Det hører med til historien om Akharraz i FC Helsingør, at han var vældig uheldig med skader, således at hver gang, han var tæt på at være spilleklar, så blev han skadet igen. Skader er der ingen af i øjeblikket.

Det var assistenttræner Brian Gellert, der havde samtalen med Akharraz, som altså endte med, at parterne nu igen mødes på træningsbanen. cheftræner Peter Feher er spændt på at se sin tidligere discipel an.

– Han er en god spiller, der er teknisk stærk med bolden for fødderne, og så er han målfarlig. Eller det var han i hvert fald. Han er god til at komme i de rigtige situationer. Og sådan en kan vi da godt bruge, hvis tingene passer sammen, siger Peter Feher.

Han lægger ikke så meget i spillerens mislykkede FCH-ophold i sidste sæson.

– Der er meget, der er anderledes nu, og alle kan have brug for en chance til, og det skal Osama også have. Hvad det ender med, vil tiden vise, men nu har han da muligheden for at vise sig frem, konstaterer Peter Feher.

Osama Akharraz har en fortid i Brøndby, AGF og Viborg.

Artiklen sidst ændret: 8. november 2018 14:55

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
AH modegarn 39169 1723845  top 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19. 4. variant feb 19

Job i Nordsjælland

AH modegarn 39169 1723845 logo 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19. 4 variant feb 19
Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 side/logo
Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu